Ātrā četru sieru pica
Foto: Sintija Mikanovska-Mikalovska
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Picas mīklai:
400 g
400 g milti (parastie vai 00 tipa)
milti (parastie vai 00 tipa)
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
1/2 TK
1/2 TK cukurs
cukurs
240 ml
240 ml silts ūdens
silts ūdens
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
Piedevas:
 
mocarella
mocarella
 
Parmezāna siers
Parmezāna siers
 
kazas siers
kazas siers
 
zilais siers
zilais siers
pēc garšas
pēc garšas oregano
oregano
pēc garšas
pēc garšas bumbiera šķēlītes
bumbiera šķēlītes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Picas un karstmaizes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Recepte tam brīdim, kad ļoti vēlies pagatavot picu, bet nevēlies ilgi gaidīt, kamēr rauga mīkla pagatavosies. Izmēģini "crisp&thin" ātri pagatavojamo picas mīklu bez rauga. Tikai četras sastāvdaļas – milti, silts ūdens, sāls un olīveļļa," recepti iesaka "Recepšu kolekcionārs" radītāja Sintija Mikanovska-Mikalovska.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā liek miltus ar sāli, vidū atstājot nelielu bedrīti. Pašā vidū lej silto ūdeni, tad samaisa visu kopā. Brīdī, kad picas mīkla sāk veidoties vienā masā, pievieno olīveļļu.

    Uz virsmas, kur uzbērts nedaudz miltu, izveido mīklas bumbu (nepārcenties, to var izdarīt 1–2 minūšu laikā). Sadali mīklu divās daļās, lai izdotos divas lielākas picas, vai sadali četrās daļās, lai katram sanāk sava nelielā pica.

    Izrullē mīklu plānu, aptuveni 3 mm.

    Uzkarsē krāsni kopā ar cepešpannām uz aptuveni 220 grādiem.

    Uz cepešpannas izklāj cepampapīru un pārkaisi pāri miltus. Tad uzmanīgi liec virsū izrullēto picas pamatni.

    Virsū klāj tomātu mērci/pastu un pāri ber sarīvētus izvēlētos sierus, kas labi kūst (autore izvēlējās mocarellu, parmezānu, kazas sieru un zilo sieru garšai). Četru sieru picai ļoti labi piestāv bumbieris. Vari salikt virsū plānas bumbieru šķēlītes. Pāri var pārbērt nedaudz oregano garšvielas.

    Cep 10–15 minūtes vai līdz redzi, ka pica ir zeltaini apcepusies.

    Padoms! Kad liec mērkrūzē vajadzīgo daudzumu miltu, izmanto karoti, lai tie pārāk nesablīvētos. Pāri palikušo mīklu, ja tāda ir, var droši sasaldēt citām reizēm.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.