Ātrā drumstalkūka ar bumbieriem, medu un mandelēm
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 Paciņa auzu drumstalu kūkas maisījuma "Dobeles Dzirnavnieks"
Paciņa auzu drumstalu kūkas maisījuma "Dobeles Dzirnavnieks"
200 g
200 g auksts sviests, sagriezts kubiņos
auksts sviests, sagriezts kubiņos
3 ĒK
3 ĒK auksts ūdens
auksts ūdens
400 g
400 g bumbieri
bumbieri
50 ml
50 ml medus
medus
20 g
20 g mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
 
sviests formas ieziešanai
sviests formas ieziešanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad ābolkūkas apnikušas, iepriecini garšas kārpiņas, laiks likt lietā aromātiskos bumbierus! Pavisam vienkārši pagatavojamas bumbieru drumstalkūkas recepti iesaka kulinārijas blogere Betija Kalēja.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā bļodā ber sauso maisījumu, kam pievieno sviestu. Ar pirkstu galiem sastāvdaļas saberž, līdz iegūta rīvmaizes konsistence.

    Aptuveni 1/5 daļu drumstalu pārber mazākā bļodiņā, bet atlikušajām pievieno ūdeni un samīca, līdz iegūta mīkla.

    Kūkas veidnē (aptuveni 24 cm diametrā) ieklāj cepamo papīru, ietauko sānu malas. Mīklu izlīdzina veidnē ar rokām un liek ledusskapī uz 10 minūtēm atpūsties.

    Tikmēr sagriež bumbierus plānās šķēlītēs.

    Uz mīklas pamatnes izkārto bumbierus, pārlej ar medu, mandelēm un atliktajām drumstalām. Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 35–45 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna.

    Atdzesē un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form