
Kad ābolkūkas apnikušas, iepriecini garšas kārpiņas, laiks likt lietā aromātiskos bumbierus! Pavisam vienkārši pagatavojamas bumbieru drumstalkūkas recepti iesaka kulinārijas blogere Betija Kalēja.
Lielā bļodā ber sauso maisījumu, kam pievieno sviestu. Ar pirkstu galiem sastāvdaļas saberž, līdz iegūta rīvmaizes konsistence.
Aptuveni 1/5 daļu drumstalu pārber mazākā bļodiņā, bet atlikušajām pievieno ūdeni un samīca, līdz iegūta mīkla.
Kūkas veidnē (aptuveni 24 cm diametrā) ieklāj cepamo papīru, ietauko sānu malas. Mīklu izlīdzina veidnē ar rokām un liek ledusskapī uz 10 minūtēm atpūsties.
Tikmēr sagriež bumbierus plānās šķēlītēs.
Uz mīklas pamatnes izkārto bumbierus, pārlej ar medu, mandelēm un atliktajām drumstalām. Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 35–45 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna.
Atdzesē un pasniedz.
Lai labi garšo!