Foto: Publicitātes foto
Kad ābolkūkas apnikušas, iepriecini garšas kārpiņas, laiks likt lietā aromātiskos bumbierus! Pavisam vienkārši pagatavojamas bumbieru drumstalkūkas recepti iesaka kulinārijas blogere Betija Kalēja.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 Paciņa auzu drumstalu kūkas maisījuma "Dobeles Dzirnavnieks"200 gauksts sviests, sagriezts kubiņos3 ĒKauksts ūdens400 gbumbieri50 mlmedus20 gmandeļu skaidiņas sviests formas ieziešanai

Sagatavošana

1

Lielā bļodā ber sauso maisījumu, kam pievieno sviestu. Ar pirkstu galiem sastāvdaļas saberž, līdz iegūta rīvmaizes konsistence.

2

Aptuveni 1/5 daļu drumstalu pārber mazākā bļodiņā, bet atlikušajām pievieno ūdeni un samīca, līdz iegūta mīkla.

3

Kūkas veidnē (aptuveni 24 cm diametrā) ieklāj cepamo papīru, ietauko sānu malas. Mīklu izlīdzina veidnē ar rokām un liek ledusskapī uz 10 minūtēm atpūsties.

4

Tikmēr sagriež bumbierus plānās šķēlītēs.

5

Uz mīklas pamatnes izkārto bumbierus, pārlej ar medu, mandelēm un atliktajām drumstalām. Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 35–45 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna.

6

Atdzesē un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!