Humuss ar olīveļļu un citronu sulu
Foto: Shutterstock
2.7826 23
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400-450 g
400-450 g turku zirņi (konservēti vai tikko vārīti)
turku zirņi (konservēti vai tikko vārīti)
1
1 citrons (izspiesta sula)
citrons (izspiesta sula)
2 TK
2 TK tahini
tahini
1-2
1-2 ķiploka daiviņas (saspiestas)
ķiploka daiviņas (saspiestas)
125 ml
125 ml olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
šķipsna
šķipsna paprikas pulveris
paprikas pulveris
 
olīveļļa pasniegšanai
olīveļļa pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Citas mērces
  • Uzkodu mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Humoss ir lieliska veģetārā piedeva ne vien maizītēm, bet fantastiski garšo kopā ar dārzeņiem, ja to izmanto kā uzkodu mērci. Humusu itin ātri var pagatavot no konservētiem turku zirņiem, bet, ja to gribas autentisku ēdienu, tad izmanto kaltētos turku zirņus, pirms vārīšanas tos kārtīgi izmērcējot.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Humosa pagatavošanai var izmantot gan konservētus, gan tikko vārītus turku zirņus. Kaltētos turku zirņus pirms vārīšanas vismaz 12-14 stundas izmērcē ūdenī un pēc tam vāra 1-2 stundas, līdz tie mīksti. Vislabākais humoss sanāks no siltiem turku zirņiem, tāpēc, ja izmanto konservētos turku zirņus, tos pirms smalcināšanas var uzsildīt.

    Kad turku zirņi novārīti vai uzsildīti (atkarībā no tā, kādus izmanto), tos nokāš.

    Vispirms virtuves kombainā vai nelielā smalcinātājā ielej citronu sulu un tahini mērci. To ierīcē samaisa vismaz 30 sekundes. Tahini un citronu sulas sajaukšana radīs humusa krēmīgo bāzi.

    Pēc tam virtuves kombainā ielej olīveļļu, saspiestas ķiploku daiviņas, pievieno sāli un piparus pēc garšas un visu vēlreiz sablendē 30 sekundes.

    Kad tas izdarīts, virtuves kombainā saber pusi no nepieciešamajiem turku zirņiem un blendē aptuveni minūti. Pēc tam pievieno atlikušos turku zirņus un smalcina humosu vēl 1-2 minūtes.

    Gatavo humosu ieliek bļodiņā, apkaisa ar paprikas pulveri un pārlej tam pāri olīveļļu tik daudz, cik pašam ir vēlēšanās.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form