Humuss ar olīveļļu un citronu sulu
Foto: Shutterstock
2.5714 14
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Humuss ir lieliska veģetārā piedeva ne vien maizītēm, bet fantastiski garšo kopā ar dārzeņiem, ja to izmanto kā uzkodu mērci. Humusu itin ātri var pagatavot no konservētiem turku zirņiem, bet, ja to gribas autentisku ēdienu, tad izmanto kaltētos turku zirņus, pirms vārīšānas tos kārtīgi izmērcējot.

Humusa pagatavošanai var izmantot gan konservētus, gan tikko vārītus turku zirņus. Kaltētos turku zirņus pirms vārīšanas vismaz 12-14 stundas izmērcē ūdenī un pēc tam vāra 1-2 stundas, līdz tie mīksti. Vislabākais humuss sanāks no siltiem turku zirņiem, tāpēc, ja izmanto konservētos turku zirņus, tos pirms smalcināšanas var uzsildīt.

Kad turku zirņi novārīti vai uzsildīti (atkarībā no tā, kādus izmanto), tos nokāš.

Vispirms virtuves kombainā vai nelielā smalcinātājā ielej citronu sulu un tahini mērci. To ierīcē samaisa vismaz 30 sekundes. Tahini un citronu sulas sajaukšana radīs humusa krēmīgo bāzi.

Pēc tam virtuves kombainā ielej olīveļļu, saspiestas ķiploku daiviņas, pievieno sāli un piparus pēc garšas un visu vēlreiz sablendē 30 sekundes.

Kad tas izdarīts, virtuves kombainā saber pusi no nepieciešamajiem turku zirņiem un blendē aptuveni minūti. Pēc tam pievieno atlikušos turku zirņus un smalcina humusu vēl 1-2 minūtes.

Gatavo humusu ieliek bļodiņā, apkaisa ar paprikas pulveri un pārlej tam pāri olīveļļu tik daudz, cik pašam ir vēlēšanās.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form