Foto: Privātā arhīva foto
Saka, ka ēdienam parasti pielāgo mērci, bet kā būtu, ja ēdienu pielāgotu mērcei? Tā noticis šajā gadījumā – vispirms tapa skāba jāņogu mērce, bet pēc tam viss pārējais.

"Cālis.lv" redaktores Lindas princips ir gatavot to, kas konkrētā brīdī uzrunā. Par šo recepti Linda stāsta:

"Man ļoti patīk savienojums ēdienā – gaļa ar skābām ogām. Un, kad bija apnicis ierastais ēdiens, "uz aci" uztaisīju šo recepti.

Tirgū "uzrunāja" garās pupiņas, tās izvārīju, bet tikpat labi varētu sautēt.

Ņemot vērā, ka man nebija dzērveņu, paņēmu no saldētavas vīramātes gādātās jāņogas, uzvārīju un vienīgais, ko pieliku klāt, bija nedaudz kartupeļu milti, citādi izskatījās pārāk šķidri. Teorētiski varētu likt arī cukuru, man neprasījās.

Uzcepu gaļu, pieliku garšvielas, pielēju nedaudz ūdens un tad – pieliku bezpiedevu jogurtu – tā, lai masa nebūtu pārāk šķidra (vai arī gatavot kā klasisku maltās gaļas mērci, jogurta vietā liekot krējumu, es cenšos tādas negatavot). Klāt – dārzeņi. Mums garšoja."

40Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gmaltā gaļa4 saujassviesta pupiņas2 gab.burkāni4 gab.kartupeļi pēc garšasgaršvielas4 ĒKbezpiedevu jogurts3 saujassaldētas jāņogas pēc garšaskartupeļu ciete pēc garšasūdens

Sagatavošana

1

Pagatavo mērci: ņem jāņogas, pielej mazu šļuku ūdens, savāra mērcē un noslēgumā nedaudz iebiezina ar kartupeļu cieti.

2

Burkānus un kartupeļus nomizo, sagriež gabalos, cep, vāra vai sautē.

3

Pupiņas izvāra.

4

Pagatavo gaļas mērci – gaļu apcep kopā ar garšvielām un noslēgumā pievieno jogurtu.

5

Visu servē uz šķīvja, pievienojot jāņogu mērci .

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!