Ātrā ideja darbdienu vakariņām – maltā gaļa ar dārzeņiem un jāņogu mērci
Foto: Privātā arhīva foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g maltā gaļa
maltā gaļa
4 saujas
4 saujas sviesta pupiņas
sviesta pupiņas
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
4 gab.
4 gab. kartupeļi
kartupeļi
pēc garšas
pēc garšas garšvielas
garšvielas
4 ĒK
4 ĒK bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
Jāņogu mērce
3 saujas
3 saujas saldētas jāņogas
saldētas jāņogas
pēc garšas
pēc garšas kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
pēc garšas
pēc garšas ūdens
ūdens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citi ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Saka, ka ēdienam parasti pielāgo mērci, bet kā būtu, ja ēdienu pielāgotu mērcei? Tā noticis šajā gadījumā – vispirms tapa skāba jāņogu mērce, bet pēc tam viss pārējais.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Cālis.lv" redaktores Lindas princips ir gatavot to, kas konkrētā brīdī uzrunā. Par šo recepti Linda stāsta:

    "Man ļoti patīk savienojums ēdienā – gaļa ar skābām ogām. Un, kad bija apnicis ierastais ēdiens, "uz aci" uztaisīju šo recepti.

    Tirgū "uzrunāja" garās pupiņas, tās izvārīju, bet tikpat labi varētu sautēt.

    Ņemot vērā, ka man nebija dzērveņu, paņēmu no saldētavas vīramātes gādātās jāņogas, uzvārīju un vienīgais, ko pieliku klāt, bija nedaudz kartupeļu milti, citādi izskatījās pārāk šķidri. Teorētiski varētu likt arī cukuru, man neprasījās.

    Uzcepu gaļu, pieliku garšvielas, pielēju nedaudz ūdens un tad – pieliku bezpiedevu jogurtu – tā, lai masa nebūtu pārāk šķidra (vai arī gatavot kā klasisku maltās gaļas mērci, jogurta vietā liekot krējumu, es cenšos tādas negatavot). Klāt – dārzeņi. Mums garšoja."

    Pagatavo mērci: ņem jāņogas, pielej mazu šļuku ūdens, savāra mērcē un noslēgumā nedaudz iebiezina ar kartupeļu cieti.

    Burkānus un kartupeļus nomizo, sagriež gabalos, cep, vāra vai sautē.

    Pupiņas izvāra.

    Pagatavo gaļas mērci – gaļu apcep kopā ar garšvielām un noslēgumā pievieno jogurtu.

    Visu servē uz šķīvja, pievienojot jāņogu mērci .

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.