Foto: Shutterstock
Ātrā kūka ar āboliem - īpaši garda ēdot siltu un piedzerot pienu.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.ola230 gcukurs65 grīvmaize1 TKsoda250 grūgušpiens vai kefīrs130 gmilti3 gab.āboli

Sagatavošana

1

Olas samaisa ar cukuru, tad ar rīvmaizi un sodu.

2

Iejauc rūgušpienu un iemaisa miltus.

3

Visu labi samaisa.

4

Formā liek 1/3 mīklas, tad 1 nomizotu, plāni sagriezta ābola šķēlītes, tad otro 1/3 mīklas un vēl 1 ābolu, tad trešo 1/3 mīklas un atlikušo ābolu.

5

Liek cepeškrāsnī (apakšā) un cep 25-30 minūtes 250°C.

6

Gatavību pārbauda ar koka skaliņu, kad skaliņš iedurot un izņemot paliek sauss, kūka gatava.

7

Kūkai ļauj formā atdzist, tad izņem. Kūka ir sulīga un garšīga. Vislabāk garšo silta ar pienu.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!