Ātrā nūdeļu zupa ar garnelēm
Foto: Shutterstock
3.5000 4
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g atvēsinātas tīģergarneles
atvēsinātas tīģergarneles
1,5 l
1,5 l vistas, zivju vai dārzeņu buljons
vistas, zivju vai dārzeņu buljons
1
1 bundža kokosriekstu piena
bundža kokosriekstu piena
1
1 laims (rīvēta miziņa un sula)
laims (rīvēta miziņa un sula)
1 ĒK
1 ĒK ingvers, rīvēts
ingvers, rīvēts
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2
2 citronzāles stiebri
citronzāles stiebri
2 ĒK
2 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 ĒK
2 ĒK zivju mērce
zivju mērce
1
1 čili pipars
čili pipars
1 ĒK
1 ĒK karija pulveris vai pasta
karija pulveris vai pasta
PASNIEGŠANAI
 
kinza
kinza
 
vārītas nūdeles
vārītas nūdeles
 
lociņi
lociņi
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu zupas
  • Taizemes virtuve
  • Tici vai ne, bet šo debešķīgi gardo un aromātisko zupu var pagatavot mazāk nekā pusstundas laikā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā uzkarsē eļļu, liek iekšā nolobītas garneles un apmaisot cep aptuveni minūti, līdz tās kļūst viegli rozā. Izņem garneles no katliņa.

    Liek katlā sasmalcinātus ķiplokus, citronzāli (ja nav, to var nepievienot) un sarīvētu ingveru un maisot cep aptuveni 20-30 sekundes.

    Liek klāt brūno cukuru, zivju mērci, sakapātus čili piparus un maisot cep vēl 30 sekundes.

    Pievieno buljonu (ātrajā variantā var izlīdzēties ar buljona kubiņiem, izšķīdinot tos attiecīgā ūdens daudzumā), kokosriekstu pienu, karija pulveri vai pastu un karsē.

    • Šīs zupas gatavošanai ideāli piemērots ir garneļu čaulu buljons. Kā to pagatavot, stāstījām, lūk, šajā rakstā.

    Kad buljons sāk burbuļot, pievieno rīvētu laima miziņu un laima sulu. Liek verdošajā buljonā garneles un uzkarsē 1–2 minūtes.

    Bļodiņās liek iepriekš novārītas nūdeles, pāri lej zupu, pārkaisa ar kapātu kinzu. Ja vēlas, var pievienot arī kapātus čili piparus vai lociņus.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form