Foto: Shutterstock
Tici vai ne, bet šo debešķīgi gardo un aromātisko zupu var pagatavot mazāk nekā pusstundas laikā.
20Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gatvēsinātas tīģergarneles1.5 lvistas, zivju vai dārzeņu buljons1 bundža kokosriekstu piena1 laims (rīvēta miziņa un sula)1 ĒKingvers, rīvēts4 ķiploka daiviņas2 citronzāles stiebri2 ĒKbrūnais cukurs2 ĒKzivju mērce1 čili pipars1 ĒKkarija pulveris vai pasta kinza vārītas nūdeles lociņi

Sagatavošana

1

Katlā uzkarsē eļļu, liek iekšā nolobītas garneles un apmaisot cep aptuveni minūti, līdz tās kļūst viegli rozā. Izņem garneles no katliņa.

2

Liek katlā sasmalcinātus ķiplokus, citronzāli (ja nav, to var nepievienot) un sarīvētu ingveru un maisot cep aptuveni 20-30 sekundes.

3

Liek klāt brūno cukuru, zivju mērci, sakapātus čili piparus un maisot cep vēl 30 sekundes.

4

Pievieno buljonu (ātrajā variantā var izlīdzēties ar buljona kubiņiem, izšķīdinot tos attiecīgā ūdens daudzumā), kokosriekstu pienu, karija pulveri vai pastu un karsē.

5
  • Šīs zupas gatavošanai ideāli piemērots ir garneļu čaulu buljons. Kā to pagatavot, stāstījām, lūk, šajā rakstā.
6

Kad buljons sāk burbuļot, pievieno rīvētu laima miziņu un laima sulu. Liek verdošajā buljonā garneles un uzkarsē 1–2 minūtes.

7

Bļodiņās liek iepriekš novārītas nūdeles, pāri lej zupu, pārkaisa ar kapātu kinzu. Ja vēlas, var pievienot arī kapātus čili piparus vai lociņus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!