Foto: DELFI
Ja aptrūkušās idejas, kā gardi pagatavot pelmeņus, tad sildoša, aromātiska un ātri pagatavojama dārzeņu zupa ar cūkgaļas pelmeņiem būs īsts atklājums darbadienu vakariņām. Ingvers, ķiploki, sojas mērce un lociņi piešķirs šai zupiņai Ķīnas tradicionālajai virtuvei raksturīgas garšas nianses.
25Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
400 gVICI "Traditional" cūkgaļas pelmeņi1 gab.buljona kubiņš2 ĒKrīsu etiķis1 ĒKcukurs2 ĒKrīvēts ingvers1 gab.neliela paprika1 gab.čili12 gab.šampinjoni1 gab.neliels burkāns2 gab.ķiploka daiviņas0.25 gab.neliels Ķīnas kāposts3 ĒKeļļa pēc garšassojas mērce saujasīpolloki

Sagatavošana

1

Burkānu nomizo, ar dārzeņu mizojamo nazi sagriež garās “skaidās”. Paprikai izņem sēklotni, sagriež plānos salmiņos. Čili piparu sagriež ripiņās. Sēnes sagriež šķēlītēs. Lociņus sakapā. Ingveru nomizo un sarīvē. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Ķīnas kāpostu sagriež plānās strēmelītēs.

Foto: DELFI
2

Pannā uzkarsē eļļu, apcep sēnes, līdz tās ir zeltainas. Uzvāra ūdeni, pievieno buljona kubiņu un maisa, līdz tas izšķīdis. Pievieno buljonam cukuru, rīsu etiķi, ķiplokus un ingveru. Liek buljonā pelmeņus un vāra, sekojot instrukcijai uz paciņas. Minūti pirms vārīšanās beigām pievieno buljonam burkānus, papriku, Ķīnas kāpostu un čili. Lej zupu bļodiņās, pievieno sēnes, sojas mērci pēc garšas un pārkaisa ar lociņiem.

Lai labi garšo!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!