
Ja aptrūkušās idejas, kā gardi pagatavot pelmeņus, tad sildoša, aromātiska un ātri pagatavojama dārzeņu zupa ar cūkgaļas pelmeņiem būs īsts atklājums darbadienu vakariņām. Ingvers, ķiploki, sojas mērce un lociņi piešķirs šai zupiņai Ķīnas tradicionālajai virtuvei raksturīgas garšas nianses.
Burkānu nomizo, ar dārzeņu mizojamo nazi sagriež garās “skaidās”. Paprikai izņem sēklotni, sagriež plānos salmiņos. Čili piparu sagriež ripiņās. Sēnes sagriež šķēlītēs. Lociņus sakapā. Ingveru nomizo un sarīvē. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Ķīnas kāpostu sagriež plānās strēmelītēs.

Pannā uzkarsē eļļu, apcep sēnes, līdz tās ir zeltainas. Uzvāra ūdeni, pievieno buljona kubiņu un maisa, līdz tas izšķīdis. Pievieno buljonam cukuru, rīsu etiķi, ķiplokus un ingveru. Liek buljonā pelmeņus un vāra, sekojot instrukcijai uz paciņas. Minūti pirms vārīšanās beigām pievieno buljonam burkānus, papriku, Ķīnas kāpostu un čili. Lej zupu bļodiņās, pievieno sēnes, sojas mērci pēc garšas un pārkaisa ar lociņiem.
Lai labi garšo!