Ātrā pelmeņu zupa ar sēnēm un lociņiem ķīniešu gaumē
Foto: DELFI
3.0000 4
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ja aptrūkušās idejas, kā gardi pagatavot pelmeņus, tad sildoša, aromātiska un ātri pagatavojama dārzeņu zupa ar cūkgaļas pelmeņiem būs īsts atklājums darbadienu vakariņām. Ingvers, ķiploki, sojas mērce un lociņi piešķirs šai zupiņai Ķīnas tradicionālajai virtuvei raksturīgas garšas nianses.

Burkānu nomizo, ar dārzeņu mizojamo nazi sagriež garās “skaidās”. Paprikai izņem sēklotni, sagriež plānos salmiņos. Čili piparu sagriež ripiņās. Sēnes sagriež šķēlītēs. Lociņus sakapā. Ingveru nomizo un sarīvē. Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Ķīnas kāpostu sagriež plānās strēmelītēs.

Ātrā pelmeņu zupa ar sēnēm un lociņiem ķīniešu gaumē
Foto: DELFI

Pannā uzkarsē eļļu, apcep sēnes, līdz tās ir zeltainas. Uzvāra ūdeni, pievieno buljona kubiņu un maisa, līdz tas izšķīdis. Pievieno buljonam cukuru, rīsu etiķi, ķiplokus un ingveru. Liek buljonā pelmeņus un vāra, sekojot instrukcijai uz paciņas. Minūti pirms vārīšanās beigām pievieno buljonam burkānus, papriku, Ķīnas kāpostu un čili. Lej zupu bļodiņās, pievieno sēnes, sojas mērci pēc garšas un pārkaisa ar lociņiem.

Lai labi garšo!


Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form