Foto: Privātais arhīvs

Ar dažādiem labumiem pildīts maizes kukulītis ir garšīga ātrā alternatīva picai. Maizīti var pildīt, ar ko vien sirds kāro, izmantojot cepeša šķēles vai citus pēc svētkiem pāri palikušos labumus un "pašpikojot" idejas produktu salikumiem kādas picērijas mājaslapā. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

maizes kukulītis siers zaļumi tomāti va tomātu mērce mocarella kūpināta gaļa krējums vai majonēze

Sagatavošana

1

Ņem svaigu maizīti. Griež nost augšu, izņem maizes mīkstumu. Maizes mīkstumu un nogriezto augšiņu var sagriezt kubiņos, apgrauzdēt cepeškrāsnī vai uz pannas, un gatavos grauzdiņus uzglabāt aizvākojamā traukā, izmantojot kā piedevu biezzupām vai, samaltā veidā, kā rīvmaizi kotlešu vai karbonāžu panēšanai.

2

Izgrebtajā kukulītī kārtās pilda rīvētu sieru, skābu krējumu (to var aizstāt ar majonēzi vai bezpiedevu krēmsieru), plānās šķēlītēs sagrieztus tomātus vai tomātu mērci, zaļumus vai garšvielas, kūpinātas vistas vai šķiņķa šķēles, piepildot kukulīti līdz augšai. Pašā augšā liek mocarellas siera šķēles.

3

Kukulīti cep līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī 15-20 minūtes, līdz siers izkusis. Pārkaisa ar zaļumiem, nedaudz atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!