Ātrā rabarberu kūka no kefīra mīklas
Foto: Privātā arhīva foto
2.9355 31
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
6-8
6-8 rabarberu kāti
rabarberu kāti
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
Mīklai
100 g
100 g mīksts sviests
mīksts sviests
100 g
100 g cukurs
cukurs
2
2 olas
olas
1 glāze
1 glāze kefīrs
kefīrs
2 glāzes
2 glāzes milti
milti
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
Pārliešanai
100-150 ml
100-150 ml skābs krējums
skābs krējums
50 g
50 g cukurs
cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • "Mēli var norīt, cik garda!" – tā šo ātro rabarberu kūku raksturo receptes iesūtītāja Mārīte Zizlāne.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

    Nomizo un sagriež rabarberus gabaliņos, apber ar cukuru.

    Gatavo mīklu. Izmantojot mikseri, mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pieliek olas un sakuļ.

    Pievieno kefīru, miltus, vaniļas cukura un tējkaroti cepamā pulvera. Visu sakuļ viendabīgā masā un lej veidnē, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru.

    Pārber ar rabarberu gabaliņiem, kam nolieta sula (to var izmantot morsa pagatavošanai).

    Liek krāsnī uz 30 minūtēm, tad izņem, pārlej ar skābo krējumu, kas samaisīts ar cukuru un cep vēl 5 minūtes.

    Nedaudz atdzesē, griež gabaliņos un bauda!

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form