Ātrā rabarberu un biezpiena plātsmaize
Foto: DELFI
3.1250 8
Sarežģītība: viegli

Rabarberu laikā top ne tikai gardi dzērieni, bet arī kārdinošas plātsmaizes, deserti un uzkodas. Viegli pagatavojamu plātsmaizes recepte noderēs ne tikai Līgo svētkos, bet arī ikdienas maltītei.

Visas mīklai paredzētās sastāvdaļas saputo ar mikseri. Mīklu noliek malā, lai tā pastāv.

Pa to laiku notīra rabarberus un tos sagriež mazos kubiciņos. Rabarberiem pievieno cukuru pēc garšas, biezpienu, vanilīna cukuru un kanēli. Atsevišķā bļodiņā sakuļ olas ar krējumu.

Uz iepriekš ietaukotas vai ar cepamapīru noklātas plāts lej virsū mīklas masu. Sākotnēji tā var šķist ļoti šķidra, bet cepšanas laikā tā pacelsies. Virs mīklas saber rabarberus, bet tai virsū uzlej sakulto olu-krējuma masu.

Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 170 grādu temperatūrā 30 līdz 40 minūtes līdz plātsmaize ir zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form