Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šī ātri pagatavojamā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda ir garšīga gan karstā, gan auksta veidā. Mērcītei vari sajaukt krējumu ar majonēzi, ķiploku un zaļumiem. Recepti iesaka mūsu lasītāja Oksana Matvijanko.

Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
Foto: Privātais arhīvs

Gaļai pievieno smalki sagrieztu vai uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu, sāli, piparus un visu samīca viendabīgā masā. Olas sakuļ.

Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
Foto: Privātais arhīvs

Gaļu plānā kārtā uzmanīgu uzsmērē uz puses no vafelēm.

Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
Foto: Privātais arhīvs

Virsū liek ar gaļu neapziestās vafeļu plāksnītes.

Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
Foto: Privātais arhīvs

Sagatavotajām vafelēm ļauj 10-15 minūtes pastāvēt, lai vafeles paliek mitrākas un tās būtu vieglāk sagriezt.

Maltajai gaļai var pievienot arī ķiplokus, zaļumus, kūpinātu cauraudzīti vai rīvētu sieru.

Lai vafeles būtu ērtāk cept, tās var sagriezt uz pusēm, bet šo soli var arī izlaist.

Pannā sakarsē eļļu, vafeles iemērcē sakultu olu masā, liek pannā un uz vidējas liesmas apcep no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas.

Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
Foto: Privātais arhīvs

Izliek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Comment Form