Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 paciņā sāļo vafeļu "Selga"
paciņā sāļo vafeļu "Selga"
400 g
400 g maltā gaļa
maltā gaļa
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
1
1 neliels sīpols
neliels sīpols
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
4-5
4-5 olas
olas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Launags
  • Pasaules Virtuve
  • Šī ātri pagatavojamā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda ir garšīga gan karstā, gan auksta veidā. Mērcītei vari sajaukt krējumu ar majonēzi, ķiploku un zaļumiem. Recepti iesaka mūsu lasītāja Oksana Matvijanko.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma
    Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
    Foto: Privātais arhīvs

    Gaļai pievieno smalki sagrieztu vai uz rupjās rīves sarīvētu sīpolu, sāli, piparus un visu samīca viendabīgā masā. Olas sakuļ.

    Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
    Foto: Privātais arhīvs

    Gaļu plānā kārtā uzmanīgu uzsmērē uz puses no vafelēm.

    Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
    Foto: Privātais arhīvs

    Virsū liek ar gaļu neapziestās vafeļu plāksnītes.

    Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
    Foto: Privātais arhīvs

    Sagatavotajām vafelēm ļauj 10-15 minūtes pastāvēt, lai vafeles paliek mitrākas un tās būtu vieglāk sagriezt.

    Maltajai gaļai var pievienot arī ķiplokus, zaļumus, kūpinātu cauraudzīti vai rīvētu sieru.

    Lai vafeles būtu ērtāk cept, tās var sagriezt uz pusēm, bet šo soli var arī izlaist.

    Pannā sakarsē eļļu, vafeles iemērcē sakultu olu masā, liek pannā un uz vidējas liesmas apcep no abām pusēm, līdz tās ir zeltaini brūnas.

    Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
    Foto: Privātais arhīvs

    Izliek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

    Ātrā sāļo vafeļu un maltās gaļas uzkoda
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form