Foto: DELFI

Viesošanās reizēs nav nekā labāka par saimnieka ceptu kūku, un arī Inga Kalniņa, pie kuras viesojās portāls TavaMāja.lv, izbaudīja saimnieces labestību un kulinārās prasmes. Inga dalās ar recepti, kas palutinās garšu kārpiņas ar saldi skābu kūciņu, neprasot daudz laika pavadīt pie plīts.

Autore norāda, ka skābo krējumu var aizstāt ar kokosriekstu krēmu un miltus var jaukt kopā ar kokosriekstu, mandeļu miltiem u.c. alternatīvām.

8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
2 gab.citroni125 gskābais krējums125 gmīksts sviests100 gcukurs2 gab.olas160 gkviešu milti1 TKcepamais pulveris pūdercukurs pārkaisīšanai

Sagatavošana

1

Vispirms nomizo citroniem miziņu un izspied sulu.

2

Bļodiņā sajauc krējumu un citrona sulu, kā arī sarīvēto miziņu.

3

Bļodā liek sviestu un saputo to kopā ar cukuru. Pievieno olas un turpina putot. Kad sviests un cukurs saputots, piesijā daļu miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un samaisi. Pieliec daļu krējuma maisījumu un atkal samaisi. Pievieno atlikušos miltus un krējumu.

4

Ietauko kūkas veidni vai ieklāj cepamo papīru. Lej mīklu formā un cep 160 grādos 20–30 minūtes (ja izmanto mazās formiņas, tad vairāk par 20 min nevajadzēs). Pārbauda kūkas gatavību ar koka irbulīti. Iedur kūkā, un, ja pēc izņemšanas tas ir tīrs, tad kūka ir gatava.

5

Izņem no formas, liec uz šķīvja un pārkaisi ar pūdercukuru.

Receptes autore: Inga Kalniņa (Lepetitpot.lv).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!