Ātrā skābētu kāpostu zupa ar grūbām un mednieku desiņām
Foto: DELFI
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
2–4 gab.
2–4 gab. burkāni
burkāni
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
1 gab.
1 gab. lauru lapa
lauru lapa
200 g
200 g mednieku desiņas
mednieku desiņas
500 g
500 g skābēti kāposti
skābēti kāposti
150–200 g
150–200 g grūbas
grūbas
0.8–1 l
0.8–1 l gaļas buljons
gaļas buljons
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ikviena zupa tikai iegūs, ja iepriekš būsi parūpējies un savlaicīgi novārījis buljonu. Arī šī! Skābēti kāposti, mednieku desiņas un grūbas – smeķīgs un vienkāršs ēdiens.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pāris stundas pirms gatavošanas grūbas izmērcē ūdenī. Kad izmērcētas, nokāš un noskalo vairākas reizes, līdz notekošais ūdens dzidrs.

    Lielā katlā uzkarsē eļļu. Sīpolu smalki sakapā un ber katlā, pievienojot sāli, piparus un lauru lapu. Cep aptuveni trīs minūtes.

    Burkānu sarīvē vai smalki sakapā un ber klāt katlā sīpolam. Mednieku desiņas sagriež ripiņās un dara to pašu. Visu apcep, līdz sīpols viegli caurspīdīgs un no desiņām iztecējuši tauciņi.

    Tad katlā pieber grūbas, aptuveni minūti apcep. Pievieno skābētos kāpostus, visu apmaisa un pārlej ar iepriekš sagatavotu buljonu.

    Zupu vāra aptuveni 15–20 minūtes, līdz grūbas mīkstas. Ja zupu gribas ne tik biezu, var pievienot vēl ūdeni.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.