Ātrā soļanka no visa, kas ledusskapī
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
5 gab.
5 gab. kartupeļi
kartupeļi
250 g
250 g žāvēts šķiņķis
žāvēts šķiņķis
4 gab.
4 gab. mednieku desiņas
mednieku desiņas
250 g
250 g doktordesa
doktordesa
100 g
100 g tomātu mērce
tomātu mērce
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
5 gab.
5 gab. marinēti gurķi
marinēti gurķi
1
1 bundža melnās olīvas
bundža melnās olīvas
1/2 gab.
1/2 gab. citrons
citrons
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šī soļankas versija noteikti nepretendē uz autentiskās soļankas receptes statusu. To jau pasaka priekšā nosaukums – pagatavojama salīdzinoši ātri un no trīs gaļas zortēm, ko nereti var atrast ledusskapī. Nemainīga vērtība ir garša, kas saglabājas smeķīga un patīkami skābena!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā katlā ielej eļļu un uzkarsē. Ber iekšā sasmalcinātu sīpolu, pārber ar sāli un pipariem un apcep, līdz tas kļūst caurspīdīgs.

    Tad pieber smalkās pusripiņās sagrieztus burkānus un apcep vēl 2–3 minūtes.

    Šķiņķa gaļu sagriež kubiņos, pieber katlā un apcep. Tad pieber ripiņās sagrieztas mednieku desiņas, arī apcep. Visbeidzot pieber kubiņos sagrieztu doktordesu un apcep, līdz visas gaļas zortes apbrūnējušas.

    Katlā ber kubiņos sagrieztus kartupeļus un visu pārlej ar tomātu mērci, apmaisa un pakarsē pāris minūtes. Tad pārber ar miltiem un vēlreiz visu apmaisa.

    Kad sastāvdaļas savstarpēji "sasūkušās", visu pārlej ar verdošu ūdeni (paldies par palīdzību elektriskajai tējkannai) – tā, lai ūdens ir aptuveni 1 cm virs zupas "biezumiem".

    Zupu vāra aptuveni 5 minūtes. Tad pieber sarīvētus marinētos gurķīšus un šļuku no gurķu burkā esošās marinādes (uz aci, bet ne pārāk daudz).

    Pēcāk pieber olīvas un arī šļuku no bundžā esošās marinādes.

    Zupai pievieno svaigi spiestu sulu no citrona, visu apmaisa. Ja šķiet, ka zupa par biezu, var pieliet vēl drusciņu ūdens.

    Turpina vārīt 10 minūtes vai līdz kartupeļi mīksti, bet ne izšķīduši.

    Padoms: ja zupas garšu gribas intensīvāku, tomātu mērci var izmantot mazāk par norādīto, bet klāt zupai pielikt pāris ēdamkarotes ar tomātu pastu. Asāku garšu cienītāji var piepilināt dažus pilienus sriračas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.