Ātrā Švarcvaldes ķiršu kūka
Foto: Privātā arhīva foto
4.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
ķirši dekoram
ķirši dekoram
 
ķiršu ievārījums
ķiršu ievārījums
 
šokolādes skaidiņas dekoram
šokolādes skaidiņas dekoram
Biskvītam
3
3 olas
olas
60 g
60 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
30 g
30 g milti
milti
30 g
30 g kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
30 g
30 g kakao
kakao
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
Skābā krējuma krēmam
400 ml
400 ml skābs krējums 35%
skābs krējums 35%
50 g
50 g cukurs
cukurs
Putukrējumam
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
50 g
50 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
15 g
15 g želatīns
želatīns
  • Austriešu nacionālā virtuve
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Vien 30 minūšu laikā pagatavojama versija par Švarcvaldes ķiršu kūku. Recepti iesaka Mārīte Zizlāne.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem ventilatora režīmā. Kūkas veidni izklāj ar cepamo papīru.

    Gatavo biskvīta mīklu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru un kuļ, līdz masa kļūst gaišāka un cukurs ir izkusis.

    Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus gaisīgās putās. Olu baltumus pievieno dzeltenumu masai un uzmanīgi iemaisa.

    Miltiem pievieno kakao, cepamo pulveri, kartupeļu cieti un visu samaisa. Maisījumu iesijā olu masā un uzmanīgi iemaisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla.

    Mīklu lej veidnē un cep 10 minūtes. Tad izņem no krāsns, atdzesē, izņem no veidnes un gareniski pārgriež uz pusēm.

    Gatavo skābā krējuma krēmu. Skābajam krējumam pievieno cukuru un ar mikseri kuļ, līdz cukurs izkusis.

    Gatavo putukrējumu. Želatīnu ieber nelielā trauciņā, pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un uzbriedina 10 minūtes. Pa to laiku saldajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sakuļ vijīgās putās. Izkausē želatīnu, ieliekot trauciņu karsta ūdens peldē. Pielej želatīnu putukrējumam un iemaisa.

    Biskvītu pārziež ar ķiršu ievārījumu, pārlej ar skābā krējuma krēmu. Virsū liek otru biskvīta ripu, ko pārziež ar putukrējumu.

    Kūku dekorē ar ķiršiem un šokolādes skaidiņām.

    Ātrā Švarcvaldes ķiršu kūka
    Foto: Privātā arhīva foto

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form