Tomātu krēmzupa ar turku zirņiem, cieto sieru un ķirbju sēkliņām
Foto: DELFI
2.7143 7
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 lieli vai 5 mazi
3 lieli vai 5 mazi Tomāti
Tomāti
300 g
300 g turku zirņi (konservēti vai izvārīti)
turku zirņi (konservēti vai izvārīti)
1/3 gab.
1/3 gab. čili
čili
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
2
2 ķiploka daivas
ķiploka daivas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
pasniegšanai:
 
ķirbju sēklas
ķirbju sēklas
 
cietais siers
cietais siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kamēr vēl ir iespēja baudīt pašu vai omītes siltumnīcā augušos tomātus, jāizmanto katra iespēja, turklāt variācijas to pagatavošanai ir bez gala un bez malas. Viens no vieglāk un ātrāk pagatavojamiem ēdieniem ir krēmzupas, turklāt tieši no svaigiem tomātiem tā garšos vēl brīnišķīgāk. Pagatavo un pārliecinies pats!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms sagriez tomātus mazākos gabalos un liec tos bļodā.

    Ar ķiplokspiedes palīdzību izspied abas daivas un pievieno masu tomātiem.

    Smalki sakapā čili un pievieno tomātiem. Pievieno nedaudz sāli un samaisi, lai ķiploks kārtīgi izmaisās.

    Sakarsē pannu vai katliņu ar nelielu daudzumu eļļas. Pievieno tomātu masu un ļauj tai pāris minūtes pasautēties. Tad pievieno medu un ļauj tam izkust. Sautē tomātus aptuveni 8-10 minūtes, līdz tie sāk sulot. Visu masu pārlej krūzes blenderī vai arī sablendē masu turpat ar rokas blenderi. Tad pievieno noskalotus turku zirņus un atkārto blenderēšanu.

    Pēc tam zupu uzsildi un pēc garšas pievieno sāli un piparus.

    Ja vēlies, pāris turkus zirņus vari iebērt zupā arī nesasmalcinātus, lai zupai būtu interesantāka konsistence.

    Pasniedz ar rīvētu cieto sieru un ķirbju sēkliņām. Ļoti labi zupa garšos arī ar balzamiko glazūru, sakapātiem zaļumiem, maizes grauzdiņiem vai sēklu maisījumu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form