Tostermaize, mascarpone un zemenes – tagad vispār varētu pārtikt tikai no tā, vai ne? Īpaši brokastīs. Bet pareizajā kombinācijā un dvēseles stāvoklī vienkāršu tostermaizi var pārvērst par kūku. Un vēl kādu! Tā vairs nav tostermaize – tā ir kūka ar debešķīgu mākoņu kārtiņu pa vidu! Un jūnijā mākoņi noteikti garšo pēc zemenēm!

Vēl kāda svarīga nianse – mākoņus, ko tūlīt iemācīsies uzkult (un tas ir neticami vienkārši), var izmantot visdažādākajos veidos. Liec tos starp tostermaizēm, smērē uz kruasāna, izgudro no tā kādu desertu vai galu galā – bezmiega naktī mielojies ar to, stāvot pie atvērta ledusskapja!

30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
270 gMascarpone siers300 gzemenes10 šķēlestostermaize3 TKpūdercukurs3 gab.olas150 mlpiens vaniļas ekstrakts70 gsviests4 ĒKolīveļļa

Sagatavošana

1

Maskarpones sieru izņem no ledusskapja laicīgi. Tam jābūt istabas temperatūrā – ne pārsilušam, tomēr tādam, kas nedzesēs kūku un ko būs vieglāk samaisīt.

2

Sagriez zemenes mazos gabaliņos, lūko, lai sula nenotek no dēlīša – tā arī mums vajadzīga. Atstāj zemenes arī rotājumam. Rotāt, protams, var ar visu, ko uzskati par skaistu un garšīgu – zemenes, mellenes, avenes, piparmētras lapiņas, atraitnīšu ziedi… Pasaule tiek radīta tavā virtuvē – ar citādu sajūtu vispār nav vērts ķerties klāt!

3

Bļodā ieliec maskarponi, pieber sagrieztās zemenes ar visu sulu un pūdercukuru. Visu saudzīgi samaisi un ļauj savilkties. Zemeņu mākonis gatavs!

4

Sakul olas ar pienu, pievieno mazītiņu lāsīti vaniļas ekstrakta.

5

Sakarsētā pannā ieliec gabaliņu sviesta un pielej nedaudz olīveļļas.

6

Olās un pienā pamērcē tostermaizes un cep no abām pusēm zeltainas.

7

Liec uz šķīvja vienu cepto tostermaizi, tai virsū bagātīgu zemeņu mākoņu kārtu un virsū – otru tostermaizi. Pārkaisi ar pūdercukuru, rotā, kā vēlies, ēd karstu.

Izbaudi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!