Ātrā tostermaizes kūka ar krēmīgu zemeņu mākoni
Foto: Shutterstock
2.7500 4
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
270 g
270 g Mascarpone siers
Mascarpone siers
300 g
300 g zemenes
zemenes
10 šķēles
10 šķēles tostermaize
tostermaize
3 TK
3 TK pūdercukurs
pūdercukurs
3 gab.
3 gab. olas
olas
150 ml
150 ml piens
piens
 
vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
70 g
70 g sviests
sviests
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
  • Brokastis
  • Ēdieni bērniem
  • Krēmi
  • Kūkas bez cepšanas
  • Picas un karstmaizes
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tostermaize, mascarpone un zemenes – tagad vispār varētu pārtikt tikai no tā, vai ne? Īpaši brokastīs. Bet pareizajā kombinācijā un dvēseles stāvoklī vienkāršu tostermaizi var pārvērst par kūku. Un vēl kādu! Tā vairs nav tostermaize – tā ir kūka ar debešķīgu mākoņu kārtiņu pa vidu! Un jūnijā mākoņi noteikti garšo pēc zemenēm!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vēl kāda svarīga nianse – mākoņus, ko tūlīt iemācīsies uzkult (un tas ir neticami vienkārši), var izmantot visdažādākajos veidos. Liec tos starp tostermaizēm, smērē uz kruasāna, izgudro no tā kādu desertu vai galu galā – bezmiega naktī mielojies ar to, stāvot pie atvērta ledusskapja!

    Maskarpones sieru izņem no ledusskapja laicīgi. Tam jābūt istabas temperatūrā – ne pārsilušam, tomēr tādam, kas nedzesēs kūku un ko būs vieglāk samaisīt.

    Sagriez zemenes mazos gabaliņos, lūko, lai sula nenotek no dēlīša – tā arī mums vajadzīga. Atstāj zemenes arī rotājumam. Rotāt, protams, var ar visu, ko uzskati par skaistu un garšīgu – zemenes, mellenes, avenes, piparmētras lapiņas, atraitnīšu ziedi… Pasaule tiek radīta tavā virtuvē – ar citādu sajūtu vispār nav vērts ķerties klāt!

    Bļodā ieliec maskarponi, pieber sagrieztās zemenes ar visu sulu un pūdercukuru. Visu saudzīgi samaisi un ļauj savilkties. Zemeņu mākonis gatavs!

    Sakul olas ar pienu, pievieno mazītiņu lāsīti vaniļas ekstrakta.

    Sakarsētā pannā ieliec gabaliņu sviesta un pielej nedaudz olīveļļas.

    Olās un pienā pamērcē tostermaizes un cep no abām pusēm zeltainas.

    Liec uz šķīvja vienu cepto tostermaizi, tai virsū bagātīgu zemeņu mākoņu kārtu un virsū – otru tostermaizi. Pārkaisi ar pūdercukuru, rotā, kā vēlies, ēd karstu.

    Izbaudi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form