Ātrā un sātīgā pupiņu biezzupa bez gaļas
Foto: Shutterstock
3.3000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ātri pagatavojama, tumīga un garda pupiņu biezzupa sātīgām darbdienu vakariņām. Pasniedz to ar grauzdētām ķiplokmaizes šķēlītēm un baudi mājinieku uzslavas.

Smalki sakapā sīpolu. Nomizo kartupeļus un sagriež gabaliņos. Nomizo un sagriež kubiņos burkānus. Selerijas kātu sagriež gabaliņos. Sarīvē sieru.

Katlā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolus un cep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno miltus un, tos apmaisot, karsē aptuveni minūti.

Katlā lej buljonu, vispirms nelielu daudzumu, izmaisot ar miltiem, pēc tam atlikušo buljonu un strauji uzvāra. Pievieno kartupeļus, burkānus, selerijas, tomātu pastu, samazina uguni un vāra.

Kad kartupeļi sāk šķīst, izsmeļ pāris kausiņus zupas biezumu, sablendē un pievieno zupai.

Pēdējo zupā ielej saldo krējumu un ieber rīvētu sieru, pievieno pupiņas ar visu šķidrumu, zupu uzvāra un ļauj dažas minūtes atpūsties.

Padoms: saldais krējums zupai piešķir maigāku garšu, bet, ja nevēlies uzņemt liekas kalorijas, vari to aizstāt ar pienu vai vispār nepievienot.

Pagaršo, vai zupai pietiek sāls, pievieno svaigi maltus melnos piparus un pasniedz ar kapātiem zaļumiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form