Ātrā un sātīgā pupiņu biezzupa bez gaļas
Foto: Shutterstock
3.6154 13
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
1
1 sīpols
sīpols
6
6 kartupeļi
kartupeļi
1
1 burkāns
burkāns
2
2 selerijas kāti
selerijas kāti
100 g
100 g cietais siers
cietais siers
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
220 ml
220 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
300 g
300 g konservētas pupiņas
konservētas pupiņas
1.5 l
1.5 l buljons
buljons
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ātri pagatavojama, tumīga un garda pupiņu biezzupa sātīgām darbdienu vakariņām. Pasniedz to ar grauzdētām ķiplokmaizes šķēlītēm un baudi mājinieku uzslavas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Smalki sakapā sīpolu. Nomizo kartupeļus un sagriež gabaliņos. Nomizo un sagriež kubiņos burkānus. Selerijas kātu sagriež gabaliņos. Sarīvē sieru.

    Katlā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolus un cep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno miltus un, tos apmaisot, karsē aptuveni minūti.

    Katlā lej buljonu, vispirms nelielu daudzumu, izmaisot ar miltiem, pēc tam atlikušo buljonu un strauji uzvāra. Pievieno kartupeļus, burkānus, selerijas, tomātu pastu, samazina uguni un vāra.

    Kad kartupeļi sāk šķīst, izsmeļ pāris kausiņus zupas biezumu, sablendē un pievieno zupai.

    Pēdējo zupā ielej saldo krējumu un ieber rīvētu sieru, pievieno pupiņas ar visu šķidrumu, zupu uzvāra un ļauj dažas minūtes atpūsties.

    Padoms: saldais krējums zupai piešķir maigāku garšu, bet, ja nevēlies uzņemt liekas kalorijas, vari to aizstāt ar pienu vai vispār nepievienot.

    Pagaršo, vai zupai pietiek sāls, pievieno svaigi maltus melnos piparus un pasniedz ar kapātiem zaļumiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form