Ātrā un vienkāršā rabarberu plātsmaize no tostermaizes
Foto: Shutterstock
3.5000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
tostermaize
tostermaize
 
rabarberi
rabarberi
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
Mērcei
400 ml
400 ml skābs krējums
skābs krējums
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1
1 ola
ola
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
pēc garšas
pēc garšas pūdercukurs pasniegšanai
pūdercukurs pasniegšanai
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja tev nav laika un vēlmes ķēpāties, gatavojot mīklu, bet gribas baudīt gardu rabarberu plātsmaizi, tad risinājums ir tostermaize un īpaši pagatavota saldā krējuma mērce. Arī rabarberus šajā gadījumā nav nepieciešams sīki smalcināt – pietiks, ja tos sagriezīsi stienīšos, jo tāpat kūka izdosies gana garda.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Veidni ieziež ar sviestu. Nomizo rabarberus un sagriež piemērota lieluma stienīšos.

    Gatavo mērci. Bļodiņā liek skābo krējumu, pievieno cukuru, kanēli, olu, miltus un samaisa, līdz iegūst viendabīgas konsistences mērci.

    Veidni izklāj ar tostermaizes šķēlēm, izveidojot arī maliņas. Pēc maizes kārtas liek rabarberus, pārkaisa ar vaniļas cukuru, pārlej ar pusi mērces. Tad atkal liek maizes kārtu, rabarberus, vaniļas cukuru un rūpīgi pārlej visu ar atlikušo mērci.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Liek plātsmaizi cepties uz 40–45 minūtēm. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

    Iesūtīja: Berce

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form