Foto: Shutterstock
Šo gardo zupiņu varēsi pagatavot mazāk kā stundas laikā, iztiekot bez laikietilpīgas buljona vārīšanas un lieku trauku smērēšanas - produktu apcepšanai un vārīšanai būs nepieciešams tikai katls.
50Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 atkauloti vistu šķinķīši500 mlgailenes5 kartupeļi1 burkāns1 selerijas kāts1 neliels sīpols2 lauru lapas1 TKcukurs pēc garšassāls5 smaržīgie pipari skābs krējums pasniegšanai dilles un pētersīļi pasniegšanai eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Sīpolu un selerijas kātu un burkānu sasmalcina. Gailenes noskalo, notīra, lielākās sagriež gabalos. Gaļu sagriež gabaliņos.

2

Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu un sēnes, ik pa laikam apmaisot. Kad gaļas gabaliņi kļuvuši bāli, pievieno sīpolus, burkānus, selerijas, lauru lapas, piparus, sāli, cukuru un uz vidējas liesmas turpina sautēt minūtes 10-12, ik pa laikam apmaisot katliņa saturu.

3

Uzvāra ūdeni elektriskajā tējkannā, lej katliņā, pieregulējot vēlamo zupas biezumu pēc savas gaumes.

4

Pievieno kartupeļus, uzliek katlam vāku un 10-15 minūtes vāra uz nelielas liesmas, līdz kartupeļi ir mīksti.

5

Pasniedz ar skābu krējumu un kapātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!