Ātrā vistas zupa ar gailenēm
Foto: Shutterstock
4.0000 3
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
5-6
5-6 atkauloti vistu šķinķīši
atkauloti vistu šķinķīši
500 ml
500 ml gailenes
gailenes
4-5
4-5 kartupeļi
kartupeļi
1
1 burkāns
burkāns
1
1 selerijas kāts
selerijas kāts
1
1 neliels sīpols
neliels sīpols
2
2 lauru lapas
lauru lapas
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
4-5
4-5 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
 
skābs krējums pasniegšanai
skābs krējums pasniegšanai
 
dilles un pētersīļi pasniegšanai
dilles un pētersīļi pasniegšanai
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas zupas
  • Sēņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Šo gardo zupiņu varēsi pagatavot mazāk kā stundas laikā, iztiekot bez laikietilpīgas buljona vārīšanas un lieku trauku smērēšanas - produktu apcepšanai un vārīšanai būs nepieciešams tikai katls.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolu un selerijas kātu un burkānu sasmalcina. Gailenes noskalo, notīra, lielākās sagriež gabalos. Gaļu sagriež gabaliņos.

    Katlā uzkarsē eļļu, liek cepties gaļu un sēnes, ik pa laikam apmaisot. Kad gaļas gabaliņi kļuvuši bāli, pievieno sīpolus, burkānus, selerijas, lauru lapas, piparus, sāli, cukuru un uz vidējas liesmas turpina sautēt minūtes 10-12, ik pa laikam apmaisot katliņa saturu.

    Uzvāra ūdeni elektriskajā tējkannā, lej katliņā, pieregulējot vēlamo zupas biezumu pēc savas gaumes.

    Pievieno kartupeļus, uzliek katlam vāku un 10-15 minūtes vāra uz nelielas liesmas, līdz kartupeļi ir mīksti.

    Pasniedz ar skābu krējumu un kapātiem zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form