Foto: Shutterstock
Šo gardo ēdienu var pagatavot nieka 20 minūtēs, bet tā krēmīgā, piesātinātā garša būs restorāna cienīga. Ja vēlies samazināt ēdiena kaloriju daudzumu, vari aizstāt saldo krējumu ar kokosriekstu pienu.
20Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
4 gab.vistas fileja2 ĒKsviests1 gab.sīpoli4 gab.ķiploks, daiviņas2 TKpaprikas pulveris1 TKcitronpipari0.75 tasesvistas buljons0.5 tasesaldais krējums4 ĒKcitrona sula1 gab.citrona miziņa1 TKcukurs pēc garšassāls saujapētersīļi, pasniegšanai

Sagatavošana

1

Vistas filejas (tās var aizstāt arī ar šķiņķīšiem) nosausina ar papīra dvieli. Sīpolu un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Citronam norīvē mizu, izspiež sulu, pētersīļus sakapā.

2

Pannā uzkarsē sviestu. Uz lielas uguns liek cepties filejas. Apcep tās 3-4 minūtes no katras puses, līdz tās iegūst skaisti zeltainu garoziņu. Tad gaļu izņem no pannas un liek uz šķīvja "atpūsties".

3

Samazina liesmu un pannā liek cepties sīpolus, pēc 2-3 minutēm pievieno ķiplokus un turpina cept vēl aptuveni minūti, tad pannas saturam pievieno buljonu, saldo krējumu, citrona sulu, citrona miziņas, citronpiparus sāli, cukuru, paprikas pulveri un, ik pa laikam apmaisot, gaida, līdz mērce sāk burbuļot.

4

Mērcē liek apceptās filejas, uzliek pannai vāku un uz lēnas uguns sautē aptuveni 10 minūtes. Tad pievieno pannas saturam pētersīļus.

Pasniedz ar rīsiem, kartupeļu biezputru, kuskusu vai bulguru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!