Ātrā vistiņa krēmīgā ķiploku un citronu mērcē
Foto: Shutterstock
2.7188 32
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. Vistas fileja
Vistas fileja
2 ĒK
2 ĒK Sviests
Sviests
1 gab.
1 gab. Sīpoli
Sīpoli
4 gab.
4 gab. Ķiploks, daiviņas
Ķiploks, daiviņas
2 TK
2 TK Paprikas pulveris
Paprikas pulveris
1 TK
1 TK Citronpipari
Citronpipari
3/4 tases
3/4 tases Vistas buljons
Vistas buljons
1/2 tase
1/2 tase Saldais krējums
Saldais krējums
4 ĒK
4 ĒK Citrona sula
Citrona sula
1 gab.
1 gab. Citrona miziņa
Citrona miziņa
1 TK
1 TK Cukurs
Cukurs
pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls
sauja
sauja Pētersīļi, pasniegšanai
Pētersīļi, pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šo gardo ēdienu var pagatavot nieka 20 minūtēs, bet tā krēmīgā, piesātinātā garša būs restorāna cienīga. Ja vēlies samazināt ēdiena kaloriju daudzumu, vari aizstāt saldo krējumu ar kokosriekstu pienu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas filejas (tās var aizstāt arī ar šķiņķīšiem) nosausina ar papīra dvieli. Sīpolu un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Citronam norīvē mizu, izspiež sulu, pētersīļus sakapā.

    Pannā uzkarsē sviestu. Uz lielas uguns liek cepties filejas. Apcep tās 3-4 minūtes no katras puses, līdz tās iegūst skaisti zeltainu garoziņu. Tad gaļu izņem no pannas un liek uz šķīvja "atpūsties".

    Samazina liesmu un pannā liek cepties sīpolus, pēc 2-3 minutēm pievieno ķiplokus un turpina cept vēl aptuveni minūti, tad pannas saturam pievieno buljonu, saldo krējumu, citrona sulu, citrona miziņas, citronpiparus sāli, cukuru, paprikas pulveri un, ik pa laikam apmaisot, gaida, līdz mērce sāk burbuļot.

    Mērcē liek apceptās filejas, uzliek pannai vāku un uz lēnas uguns sautē aptuveni 10 minūtes. Tad pievieno pannas saturam pētersīļus.

    Pasniedz ar rīsiem, kartupeļu biezputru, kuskusu vai bulguru.
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form