
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. Vistas fileja
Vistas fileja2 ĒK
2 ĒK Sviests
Sviests1 gab.
1 gab. Sīpoli
Sīpoli4 gab.
4 gab. Ķiploks, daiviņas
Ķiploks, daiviņas2 TK
2 TK Paprikas pulveris
Paprikas pulveris1 TK
1 TK Citronpipari
Citronpipari3/4 tases
3/4 tases Vistas buljons
Vistas buljons1/2 tase
1/2 tase Saldais krējums
Saldais krējums4 ĒK
4 ĒK Citrona sula
Citrona sula1 gab.
1 gab. Citrona miziņa
Citrona miziņa1 TK
1 TK Cukurs
Cukurs pēc garšas
pēc garšas Sāls
Sāls sauja
sauja Pētersīļi, pasniegšanai
Pētersīļi, pasniegšanaiŠo gardo ēdienu var pagatavot nieka 20 minūtēs, bet tā krēmīgā, piesātinātā garša būs restorāna cienīga. Ja vēlies samazināt ēdiena kaloriju daudzumu, vari aizstāt saldo krējumu ar kokosriekstu pienu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Vistas filejas (tās var aizstāt arī ar šķiņķīšiem) nosausina ar papīra dvieli. Sīpolu un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Citronam norīvē mizu, izspiež sulu, pētersīļus sakapā.
Pannā uzkarsē sviestu. Uz lielas uguns liek cepties filejas. Apcep tās 3-4 minūtes no katras puses, līdz tās iegūst skaisti zeltainu garoziņu. Tad gaļu izņem no pannas un liek uz šķīvja "atpūsties".
Samazina liesmu un pannā liek cepties sīpolus, pēc 2-3 minutēm pievieno ķiplokus un turpina cept vēl aptuveni minūti, tad pannas saturam pievieno buljonu, saldo krējumu, citrona sulu, citrona miziņas, citronpiparus sāli, cukuru, paprikas pulveri un, ik pa laikam apmaisot, gaida, līdz mērce sāk burbuļot.
Mērcē liek apceptās filejas, uzliek pannai vāku un uz lēnas uguns sautē aptuveni 10 minūtes. Tad pievieno pannas saturam pētersīļus.
Pasniedz ar rīsiem, kartupeļu biezputru, kuskusu vai bulguru.
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.