Ātrais biezpiena krēma un cepumu kārtojums ar zemenēm
Foto: Privātais arhīvs
1.0000 1
Sarežģītība: viegli

Ir klāt sezona, kad tirgū un veikalā nav iespējams paiet garām kārdinošajām zemeņogām. Kad sārtvaidzes pārnestas mājās, jāliek lietā izdoma, kā tās noēst visgardāk. Mūsu lasītāja Veronika Ļevša iesaka vienkārša deserta recepti zemeņu sezonas izbaudīšanai.

Biezpienu iztrin caur sietu vai sablendē, lai tas būtu viendabīgs.

Zemenes noskalo, atdala kauslapas. Pusi no zemenēm sablenderē ar cukuru, pārējās sagriež daiviņās. Biezpienam liek klāt iebiezināto pienu un 1 ĒK cukura. Visu labi samaisa.

Cepumus sasmalcina drumstalās, liek traukā (var izmantot lielāku stikla trauku vai vairākus mazus deserta trauciņus, glāzes vai burciņas), tad liek biezpiena krēmu, zemeņu daiviņas, zemeņu mērci, tad atkal cepumus. Tā turpina visu likt kārtām, līdz izmantotas visas sastāvdaļas.

Liek uz kādu brīdi (pietiks jau ar 15 minūtēm) ledusskapī atvēsināt.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form