Ātrais bulgurs ar vistu, tomātiem un olīvām
Foto: Shutterstock
4.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Aromātisks un ātri pagatavojams ēdiens, ko baudīt pusdienu reizē vai celt galdā vakariņās. Sulīgi vistas gabaliņi mijas ar bulgura graudiņiem, kas piesūkušās ar citronu, ķiploku, kanēļa, olīvu un tomātu sulīgo garšu buķeti.

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Olīvas sagriež ripiņās. Vistas filejas sagriež nelielos gabaliņos. Čili un pēterīļus sīki sakapā. Citronam uz smalkās rīves norīvē miziņu un izpiež sulu.

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 3 minūtēm pievieno vistas gabaliņus, ķiplokus, čili un turpina cept vēl 5–6 minūtes. Tad pievieno sāli, cukuru, olīvas, kanēli, citrona miziņu, citronu sulu un tomātus, cep vēl 2–3 minūtes. Pievieno bulguru, samaisa, pārlej ar verdošu buljonu, lai viss pannas saturs ir noklāts ar šķidrumu aptuveni pirksta biezumā. Ja šķiet, ka šķidruma ir pārāk maz, pievieno vēl buljonu – tā daudzums ir atkarīgs no kuskusa uzsūktspējas.

Uzliek pannai vāku, samazina liesmu līdz minimumam un sautē 3–4 minūtes, tad nogriež uguni un ļauj bulguram uzbriest vēl 10 minūtes.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ēdienu ar pētersīļu zaļumiem, pārslaka ar citronu sulu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form