Ātrais bulgurs ar vistu, tomātiem un olīvām
Foto: Shutterstock
4.2000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. vistas filejas
vistas filejas
sauja
sauja melnās olīvas
melnās olīvas
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 sīpols
sīpols
pēc garšas
pēc garšas kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1/4 TK
1/4 TK kanēlis
kanēlis
300 ml
300 ml konservēti tomāti gabaliņos
konservēti tomāti gabaliņos
1,5 glāzes
1,5 glāzes bulgurs vai pērļu kuskuss
bulgurs vai pērļu kuskuss
1
1 citrons
citrons
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas čili
čili
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
2 glāzes
2 glāzes dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Aromātisks un ātri pagatavojams ēdiens, ko baudīt pusdienu reizē vai celt galdā vakariņās. Sulīgi vistas gabaliņi mijas ar bulgura graudiņiem, kas piesūkušās ar citronu, ķiploku, kanēļa, olīvu un tomātu sulīgo garšu buķeti.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Olīvas sagriež ripiņās. Vistas filejas sagriež nelielos gabaliņos. Čili un pēterīļus sīki sakapā. Citronam uz smalkās rīves norīvē miziņu un izpiež sulu.

    Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 3 minūtēm pievieno vistas gabaliņus, ķiplokus, čili un turpina cept vēl 5–6 minūtes. Tad pievieno sāli, cukuru, olīvas, kanēli, citrona miziņu, citronu sulu un tomātus, cep vēl 2–3 minūtes. Pievieno bulguru, samaisa, pārlej ar verdošu buljonu, lai viss pannas saturs ir noklāts ar šķidrumu aptuveni pirksta biezumā. Ja šķiet, ka šķidruma ir pārāk maz, pievieno vēl buljonu – tā daudzums ir atkarīgs no kuskusa uzsūktspējas.

    Uzliek pannai vāku, samazina liesmu līdz minimumam un sautē 3–4 minūtes, tad nogriež uguni un ļauj bulguram uzbriest vēl 10 minūtes.

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ēdienu ar pētersīļu zaļumiem, pārslaka ar citronu sulu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form