Ātrais cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepums
Foto: Publicitātes foto
1.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
2 šķēles
2 šķēles kūpināts bekons
kūpināts bekons
200 g
200 g puravi
puravi
200 g
200 g spināti
spināti
200 g
200 g saldēti zaļie zirnīši
saldēti zaļie zirnīši
800 g
800 g kartupeļi
kartupeļi
3 gab.
3 gab. sīpoli
sīpoli
 
olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. vistas gaļas buljona kubiņš (vēlams BIO)
vistas gaļas buljona kubiņš (vēlams BIO)
1/2
1/2 bunte svaiga salvija
bunte svaiga salvija
100 ml
100 ml krējums
krējums
30 g
30 g Parmezāna siers
Parmezāna siers
4 gab.
4 gab. cāļa krūtiņas (katra aptuveni 120 g)
cāļa krūtiņas (katra aptuveni 120 g)
 
rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Ko darīt, ja nav laika ilgi stāvēt pie plīts, taču jāklāj galds ģimenes pusdienām vai draugu sanākšanai? Atraktīvais britu pavārs Džeimijs Olivers iesaka pagatavot brīnišķīgu cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepumu. Tā ir veselīga, garda maltīte, kuru var pagatavot vien nieka 15 minūtēs. Sulīgais cālis, šķiņķis, svaigi dārzeņi un krēmīgi kartupeļi sniegs neaizmirstamu garšu baudījumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriez kartupeļus virtuves kombainā, tad liec tos vidēja lieluma cepamajā pannā, aplej ar verdošu ūdeni un uzliec vāku.

    Nomizo sīpolus, sasmalcini tos virtuves kombainā, tad liec tos cepamajā paplātē kopā divām ēdamkarotēm eļļas, iedrupi buljona kubiņu, pieliec sāli un piparus. Pievieno salvijas lapas un regulāri apmaisi, nepieciešamības gadījumā pievienojot nedaudz ūdens.

    Uz lielas, taukvielas necaurlaidīga papīra loksnes ieberzē cāļa krūtiņu ar sāli, pipariem un rozmarīna lapām, tad pārloki pāri papīru un ar mīklas rulli saplacini cāli 1,5 cm biezumā. Liec cepamajā pannā kopā ar ēdamkaroti eļļas, apgriežot uz otru pusi pēc trīs vai četrām minūtēm un cepot, līdz gaļa kļūst zeltaina. Caurdurī nosusini kartupeļus, tad liec tos sīpolu pannā, samaisi kopā un izlīdzini. Pārlej pāri krējumu, tad pārkaisi ar Parmezāna sieru un cep cepeškrāsns augstākajā plauktā 200 grādos.

    Gareniski sagriez puravus, noskalo zem krāna, tad sagriez mazākos gabaliņos. Liec tos pannā uz lielas liesmas kopā ar vienu ēdamkaroti eļļas, un cep, bieži apmaisot. Sagriez šķiņķi un pievieno to cālim, ik pa brīdim apmaisot.

    Puraviem pievieno spinātus un zirņus. Kad spināti ir apcepušies un zirņi mīksti, uzber tos uz plātnes vai lielā lēzena šķīvja, pa virsu liekot cāļa gaļas gabalus un šķiņķi. Pasniedz kopā ar kartupeļu sautējumu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form