Ātrais izbrauciens uz Āziju – olu nūdeļu voks ar vistu un dārzeņiem
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. olu nūdeļu paciņa
olu nūdeļu paciņa
500 g
500 g vistas fileja
vistas fileja
 
konservēta kukurūza
konservēta kukurūza
2 gab.
2 gab. saldā paprika
saldā paprika
 
pākšu pupiņas
pākšu pupiņas
 
zaļo zirņu pākstis
zaļo zirņu pākstis
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2-3 gab.
2-3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 gab.
2 gab. saldskābā mērce "Blue Dragon"
saldskābā mērce "Blue Dragon"
 
sēnes (pēc izvēles)
sēnes (pēc izvēles)
 
cukini
cukini
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Dārzeņi ar maigu un aromātisku vistu saldskābajā mērcē. Šo ķīniešu restorānos iecienīto ēdienu var ļoti vienkārši un ātri pagatavot mājās. Sanāks super garšīgi un arī diezgan veselīgi! Šī ir mana iecienītākā sastāvdaļu kombinācija, taču jūtieties brīvi izmantot visus dārzeņus, kas vien tev ir pa rokai. Arī vistas vietā vari izmantot tofu sieru, lai padarītu to par veģetāru ēdienu. Var izmantot arī garneles vai plānās šķēlītēs sagrieztu liellopa gaļu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dārzeņiem receptē nav norādīts daudzums, lai katrs pats individuāli varētu voku izveidot pēc savas patikas. Nebaidies eksperimentēt un pievienot arī sēnes, brokoļus, burkānus, puravu un kabačus.

    Vokpanā vai, ja tādas nav, tad parastajā pannā ielej un uzkarsē eļļu un liek cepties palielos gabalos sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Apcep līdz zeltainam brūnumam.

    Pēc laika pannā pievieno sagrieztus dārzeņus (diezgan lielās formās). Atceries – dārzeņiem jākļūst mīkstākiem, bet tos nedrīkst pārcept!

    Paralēli uz citas pannas apcep vistas fileju.

    Kad vista izcepusies, pievieno izceptajiem dārzeņiem un pieber klāt arī kukurūzu.

    Ātrais izbrauciens uz Āziju – olu nūdeļu voks ar vistu un dārzeņiem
    Foto: DELFI

    Kad dārzeņi kopā ar vistu kādu laiku pasautējušies, pievieno vienu paciņu saldskābās mērces (šoreiz izvēlējos "Blue Dragon") un, intensīvi maisot, cep visu vienu minūti.

    Izvāra nūdeles, kā norādīts uz iepakojuma (lai būtu garšīgāk, var pievienot buljona kubiņu). Pēc tam tās nokāš un katliņā pievieno otru paciņu saldskābās mērces.

    Ja ir lielā vokpanna, tad visu kopā samaisa.

    Pirms pasniegšanas pievieno ripās sagrieztus sīpollokus.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form