Foto: DELFI
Dārzeņi ar maigu un aromātisku vistu saldskābajā mērcē. Šo ķīniešu restorānos iecienīto ēdienu var ļoti vienkārši un ātri pagatavot mājās. Sanāks super garšīgi un arī diezgan veselīgi! Šī ir mana iecienītākā sastāvdaļu kombinācija, taču jūtieties brīvi izmantot visus dārzeņus, kas vien tev ir pa rokai. Arī vistas vietā vari izmantot tofu sieru, lai padarītu to par veģetāru ēdienu. Var izmantot arī garneles vai plānās šķēlītēs sagrieztu liellopa gaļu.

Dārzeņiem receptē nav norādīts daudzums, lai katrs pats individuāli varētu voku izveidot pēc savas patikas. Nebaidies eksperimentēt un pievienot arī sēnes, brokoļus, burkānus, puravu un kabačus.

30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.olu nūdeļu paciņa500 gvistas fileja konservēta kukurūza2 gab.saldā paprika pākšu pupiņas zaļo zirņu pākstis1 gab.sīpols gab.ķiploka daiviņas2 gab.saldskābā mērce "Blue Dragon" sēnes (pēc izvēles) cukini

Sagatavošana

1

Vokpanā vai, ja tādas nav, tad parastajā pannā ielej un uzkarsē eļļu un liek cepties palielos gabalos sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Apcep līdz zeltainam brūnumam.

2

Pēc laika pannā pievieno sagrieztus dārzeņus (diezgan lielās formās). Atceries – dārzeņiem jākļūst mīkstākiem, bet tos nedrīkst pārcept!

3

Paralēli uz citas pannas apcep vistas fileju.

4

Kad vista izcepusies, pievieno izceptajiem dārzeņiem un pieber klāt arī kukurūzu.

Foto: DELFI
5

Kad dārzeņi kopā ar vistu kādu laiku pasautējušies, pievieno vienu paciņu saldskābās mērces (šoreiz izvēlējos "Blue Dragon") un, intensīvi maisot, cep visu vienu minūti.

6

Izvāra nūdeles, kā norādīts uz iepakojuma (lai būtu garšīgāk, var pievienot buljona kubiņu). Pēc tam tās nokāš un katliņā pievieno otru paciņu saldskābās mērces.

7

Ja ir lielā vokpanna, tad visu kopā samaisa.

8

Pirms pasniegšanas pievieno ripās sagrieztus sīpollokus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!