Foto: Shutterstock
Ātrais ķirbja sautējums ar sulīgām gaļas frikadelēm četriem dūšīgiem ēdājiem.
45Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gķirbja mīkstums0.5 gab.selerijas sakne3 gab.tomāti1 gab.sīpols1 gab.puravs4 gab.ķiploka daiviņas1 gab.ola500 gjaukta maltā gaļa2 ĒKsviests sāls pipari paprikas pulveris svaigs rozmarīns milti

Sagatavošana

1

Ķirbi sagriež nelielos kubiņos. Nomazgā, notīra, sasmalcina dārzeņus – sīpolu, puravu, 2 ķiploka daiviņas un seleriju. Nomazgā, notīra un sasmalcina tomātus.

2

Lielā pannā izkausē sviestu, strauji apcep sīpolus, ķiplokus un puravu. Kad puravi kļūst caurspīdīgi, pievieno ķirbi un seleriju, maisot apcep, pievieno tomātus.

3

Pēc brīža pievieno piparus un noskalotas rozmarīna "adatiņas". Samazina liesmu, uzliek vāku un sautē ~ 10 minūtes. Pēc garšas pieber sāli.

4

Pa to laiku samīca malto gaļu ar olu, nedaudz miltiem un garšvielām.
No masas veido palielas frikadeles.Tās liek pannā uz dārzeņiem, kas pa šo laiku jau izdalījuši krietni daudz šķidruma. Uzliek atkal vāku un turpina sautēt ~ 10 minūtes uz vidējas liesmas.

5

Frikadelēm uzkaisa paprikas pulveri, uzmanīgi apmaisa un sautē vēl 5 minūtes.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!