Ātrais rasoļņiks ar rīsiem un kūpinātu vistu
Foto: DELFI
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ātrās vakariņas, improvizējot ar visu, kas mājās. Rasoļņiks ar rīsiem, pašu kūpinātu vistiņu un mammas skābētajiem gurķiem. Kartupeļi, burkāni, sīpoli, ķiploki - no Sēlijas laukiem, pētersīļi - no pagaidām vēl salnu nenokostajiem pašu dārza krājumiem. Laiks - 30 minūtes vai 40, ja mizošanas un kapāšanas prasmes nav tava stiprā puse.

Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos. Sīpolus nomizo, sakapā. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves vai izspiež caur spiedi. Gurķus sarīvē uz rupjās rīves. Gaļu sakapā (gaļu var arī nepievienot). Elektriskajā tējkannā uzvāra ūdeni.

Padoms: ja gatavo zupu bez gaļas, pievieno tai kausēto sieru – būs garšīgāk.

Katlā izkausē sviestu, liek cepties sīpolus un burkānus, pēc 3-4 minūtēm pievieno rīsus, sāli, cukuru, lauru lapas, piparus, visu apmaisa, pārlej ar verdošu ūdeni.

Liek klāt kubiņos sagrieztus kartupeļus, gaļu un vāra 10 minūtes. Tad pievieno gurķus, gurķu sālījumu, ķiplokus, samaisa un, kad zupa uzmet burbuli, uzliek vāku un nogriež liesmu. Pēc 5 minūtēm lej šķīvjos, pārkaisa ar kapātiem zaļumiem un ēd tik nost.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form