Ātrais un vienkāršais ābolu krambls ar mandeļu garšu
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5 gab.
5 gab. lieli āboli
lieli āboli
20 g
20 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
20 g
20 g sviests
sviests
1/2 gab.
1/2 gab. citrons
citrons
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
Sviesta drupačas
60 g
60 g sviests
sviests
60 g
60 g mandeļu pulveris
mandeļu pulveris
60 g
60 g milti
milti
60 g
60 g sviests
sviests
  • Angļu nacionālā virtuve
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Plātsmaizes
  • Deserts, kam nevajadzēs pat gatavot mīklu, jo pietiks ar sviesta drupačām! Ātri pagatavojams, aromātisks, gards un tāds, ko gribas atkārtot.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kara laikā Lielbritānijā dzimušais deserts krambls ir uzskatāms piemērs, ka gardas lietas var pagatavot arī tad, ja sviests pieejams limitēti.

    Šajā receptē mandeļu pulveris pievienots garšai, praktiskas nozīmes tam nav, tādēļ droši var aizstāt ar parastiem miltiem.

    Var aizstāt arī ar mandeļu miltiem, bet tad drupačas būs ļoti drupanas. Mandeļu pulveris pēc struktūras atgādina miltus, tāpēc tas šajā gadījumā ir teicama izvēle.

    Ņem brūno cukuru, mandeļu pulveri, miltus un sviestu, ar pirkstiem samīca drupačās. Tās liek ledusskapī atpūsties.

    Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež mazos kubiņos.

    Ābolus 5 min apcep sviestā un pannas. No citrona izspiež sulu.

    Pievieno āboliem brūno cukuru, citrona sulu un kanēli.

    Ieslēdz cepeškrāsni, ko noregulē uz 180 grādiem.

    Cepamajā traukā liek apakšā ābolus, virsū iepriekš sagatavotās drupačas.

    Cep 30 minūtes, pasniedz siltu kopā ar vaniļas saldējumu.

    Krambls labi garšo kā silts, tā atdzesēts! Kramblu var cept uzreiz pa porcijām, saliekot sastāvdaļas mazos, karstumizturīgos trauciņos.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.