Vistas, burkānu un kabaču sautējums
Foto: Privātais arhīvs
4.3750 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g vistas fileja
vistas fileja
500 g
500 g cukīni vai jaunie kabači
cukīni vai jaunie kabači
400 g
400 g burkāni
burkāni
pēc garšas
pēc garšas garšvielas pēc patikas, piemēram, veģetārās, baziliks, timiāns, garšvielu maisījums vistai, svaigie zaļumi
garšvielas pēc patikas, piemēram, veģetārās, baziliks, timiāns, garšvielu maisījums vistai, svaigie zaļumi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Kad nav daudz laika – vienmēr ķeros pie vieglas, gardas vistas, burkānu un kabaču maltītes," par savu veikumu raksta Zane Tasty.lv "Ātro vakariņu" recepšu konkursa pieteikumā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež vistu nelielos kubiņos, sagriež kabaci plānās šķēlītēs (ja lielāks kabacis – šķēles sadala četrās daļās), sarīvē burkānu.

    Vistai pievieno vistas garšvielas un uz lielas uguns ātri apcep, lai ļoti nesasulotos (aptuveni 3-4 minūtes). Vistu noņem no pannas.

    Liek uz lielas uguns ātri apcepties burkānus, līdz tie kļūst dzeltenīgi (aptuveni 2 minūtes). Burkāniem pievieno vistu.

    Pēc tam pievieno kabačus un visu sautē apmēram 15 minūtes, pa laikam apmaisot.

    Kad kabacis kļūst mīksts, pievieno sakapātus zaļumus (zaļumus pievieno pašās beigās, lai tiem nezustu aromāts).

    Visu sutina vēl 3-5 minūtes (gatavību parasti nosaka, pagaršojot sastāvdaļas – vistai jābūt mīkstai, kabacim jābūt mīkstam, bet ne putrā – tādam, lai ir mazliet stingrs).

    Pasniedz ar skābo krējumu.

    Vēlies laimēt groziņu ar labumiem no "Trikata"? Sūti mums savu ātro vakariņu recepti un tās bildi (tajā noteikti jāatrod vieta sieram) uz e-pastu receptes@delfi.lv ar norādi "Ātrās vakariņas" līdz 13. aprīlim, un varbūt tieši tava recepte būs uzvarētāja! Vairāk par konkursu lasi šeit.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form