Foto: Vida Press

Kādēļ ātrais? Jo tiek gatavots no iepriekšējās dienas vakariņu pārpalikuma! Ja, gatavojot ceptus vistas šķiņķīšus ar dārzeņiem (recepti aplūko šeit), pārcenties un ģimenes lokā nevarējāt visu apēst, pārpalikumus var izmantot, nākamajā dienā pagatavojot pikantus rīsus ar gaļu, dārzeņiem un pistācijas riekstiem. Ja tev nav vakardienas šķiņķīšu, vari tos aizstāt ar kūpinātu vistu. Garšīgi!

50Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ĒKsaulespuķu eļļa1 sarkanais sīpols1 sīpols1 čili pipars1 ķiploka daiviņa2 TKkumīna sēklas šķipsnakanēlis200 gbasmati rīsi600 mlvistas buljons16 žāvētas aprikozes5 cepti vistas šķiņķīši bez ādas un kauliem vai kūpināti šķiņķīši burkāni un puravi1 apelsīns saujapētersīļi pistāciju rieksti

Sagatavošana

1

Lielā pannā sakarsē eļļu, pusgredzenos (vai, ja vēlies, - smalkāk) sagrieztus sīpolus cep aptuveni septiņas minūtes, līdz tie kļūst mīksti un caurspīdīgi zeltaini. Trešo daļu sīpolu izņem no pannas un atliek malā - tie noderēs ēdiena garnēšanai.

2

Čili izņem sēklas un piparu sagriež smalkos gabaliņos. Ķiploka daiviņu izspiež caur ķiplokspiedi vai smalki sarīvē. Gan čili, gan ķiplociņu pievieno sīpoliem, pārkaisa ar krietnu šķipsnu kanēļa un kumīna sēklām. Visu karsē aptuveni minūti - lai atbrīvojas aromāts un garša, tad pieber rīsus un visu samaisa.

3

Rīsiem pārlej vistas buljonu un pieber aprikozes. Pannu karsē, kad buljons uzvārījies, samazina liesmu, pārklāj pannu ar vāku un sautē 10-15 minūtes, līdz buljons sasūcies rīsos. Šajā laikā nemaisi pannas saturu!

4

Cepto vistu un sautētos dārzeņus (ja izmanto iepriekšējās dienas vakariņu "pārpalikumu") sagriež sīkākos gabaliņos, pārlej ar svaigi spiestu apelsīna sulu un pievieno rīvēto miziņu. Visu karsē aptuveni 5 minūtes.

5

Pasniedzot rīsus liek šķīvī, tiem pāri kārto vistas gaļu un dārzeņus, pārber ar gatavošanas sākumā malā atliktajiem ceptajiem sīpoliem, kā arī smalcinātām pētersīļu lapiņām un lobītiem pistāciju riekstiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!