Ātrais zaļo zirnīšu sautējums kā alternatīva pelēkajiem zirņiem ar speķi
Foto: Viktorija Kožemjakina
1.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g saldēti zaļie zirnīši
saldēti zaļie zirnīši
1 gab.
1 gab. sagriezts sarkanais sīpols
sagriezts sarkanais sīpols
1 gab.
1 gab. smalki sakapāta ķiploka daiviņa
smalki sakapāta ķiploka daiviņa
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
4 šķēles
4 šķēles nelielos gabalos sagriezts bekons
nelielos gabalos sagriezts bekons
 
neliels saišķis piparmētru lapu (vai nedaudz timiāna lapiņu, vai dažas tējk. kaltēti zaļumu - timiāna, oregano, bazilika, rozmarīna)
neliels saišķis piparmētru lapu (vai nedaudz timiāna lapiņu, vai dažas tējk. kaltēti zaļumu - timiāna, oregano, bazilika, rozmarīna)
 
sula no puscitrona
sula no puscitrona
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos jāēd zirņi, lai nebūtu jāraud. Lai izpildītu šo tradīciju, vienlaikus domājot arī par to, ka Ziemassvētku galds būtu mūsdienīgs un svinētājiem nākamajā cienā nevajadzētu lūkot pēc kāda pārēšanās simptomus mazinoša medikamenta, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" piedāvā jaunu versiju, kā pasniegt, iespējams, nedaudz apnikušos zirņus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lieliska piedeva pie gaļas vai zivju ēdieniem, kas garšo lieliski, taču uzturvērtības ziņa ir daudz “vieglāks” klasisku pelēko zirņu sautējumu.

    Uz sausas pannas apcep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs.

    Noņem no pannas un nosusina no liekajiem taukiem uz papīra dvieļa.

    Katlā uzvāra ūdeni un ber tajā saldētus zirnīšus, vāra 4-5 minūtes, tad ūdeni nokāš.

    Apcep uz pannas olīveļļā sīpolus un ķiplokus, pieber tiem vārītus zirnīšus un, visu apmaisot, cep vēl dažas minūtes.

    Pielej dārzeņiem citrona sulu, pievieno sāli, piparus un zaļumus, maisot apcep vēl ~ 1 minūti.

    Beigās pievieno bekonu, apmaisa un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form