Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojami un kraukšķīgi brokastu tīstoklīši no lavaša vai tostermaizes, pildīti ar šķiņķi un sieru – gan brokastīm, gan ballītes uzkodu galdam.
5Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 lavašs vai 4 tostermaizes šķēles4 siera šķēles4 šķiņķa šķēles eļļa cepšanai olas panēšanai rīvmaize panēšanai

Sagatavošana

1

Sagriež atbilstošā lielumā lavaša vai tortiljas plāksnītēs. Katrā liek siera šķēlēs vai rīvētu sieru un šķiņķa šķēles.

2

Aizloka lavašu gluži kā pildītās pankūkas un apcep vīstoklīšus pāris minūtes pannā uzkarsētā eļļā, līdz garoziņa ir kārdinoši zeltaina un siers izkusis.

3

Kraukšķīgos vīstoklīšus pasniedz ar bezpiedevu jogurtu, skābu krējumu vai kādu mērcīti.

4

Padoms: lavašu var aizstāt ar tostermaizes šķēlēm, kam nogriež garozu un izrullē šķēles ar mīklas rulli plakanas. Uz katras šķēles liek siera šķēli, tad šķiņķa šķēli, sarullē šķēli rullītī. Panē to olā, tad rīvmaizē, kas samaisīta ar garšvielām, cep eļļā, līdz rullīši zeltaini.

Lai rīcības plāns būtu pavisam skaidrs, noskaties video pamācību:

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!