Foto: Vida Press
Viens no tiem rītiem, kad pamosties un saproti to, ka brokastīs vēlies ko saldu, precīzāk sakot, kanēļmaizītes. Ko darīt, ja rauga mīklu gatavot nav laika, spēka vai pieredzes, bet saldētavā neglabājas kārtainā mīkla? Bet varbūt plauktu dziļumā aizķēries reiz nopirkts, bet tā arī neizmantots gatavais miltu maisījums picas pagatavošanai? Izrādās, no tā var pagatavot labu labās kanēļmaizītes! Šādu ideju iesaka žurnāls "Woman's Weekly". Izmēģināsim?
45Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

290 gmiltu maisījums picai200 mlsilts piens30 gkausēts sviests1 ĒKcukurs PILDĪJUMAM:60 gmīksts sviests60 gbrūnais cukurs1 ĒKmalts kanēlis1 sakulta ola pārziešanai GLAZŪRAI:1 ĒKbrūnais cukurs1 ĒKkarsts ūdens CEPŠANAI:24 papīra formiņas mafinu cepšanai

Sagatavošana

1

Picas miltu maisījumu ber traukā, pielej siltu pienu, kausētu sviestu un vienu ēdamkaroti cukura. Visu samaisa, mīklu liek uz ar miltiem pārkaisītas galda virsmas un kārtīgi mīca vismaz piecas minūtes. Rīta rosme!

2

Gatavo pildījumu: Sajauc sviestu, cukuru, kanēli un olu un sadala divās vienādās daļās.

3

Ņem pusi mīklas un, izmantojot veltni, izrullē aptuveni 30x18 cm lielu loksni, ko pārziež ar pusi no sagatavotā pildījuma.

4

No garākās malas mīklu rullē, veidojot biezu "desu". Sagriež 12 biezās šķēlēs, katru no tām liek savā papīra formiņā. Kārto uz cepamplāts, pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek siltumā uzrūgt - aptuveni 20 minūtes. Tikmēr apstrādā pārējo mīklu.

5

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem, pārsmērē kanēļmaizītes ar sakultu olu un liek cepties - aptuveni 15 minūtes, atkarībā no cepeškrāsns. Kad mājās izplatās reibinoši salda kanēļmaizīšu smarža, laiks pārbaudīt, vai nav gatavas.

6

Kamēr maizītes vēl krāsnī, laiks gatavot glazūru! Ēdamkaroti brūnā cukura krūzītē samaisa ar vienu ēdamkaroti vāroša ūdens. Maisa, līdz cukurs izkusis. Līdzko gatavās maizītes izceltas no krāsns, ar otu uzklāj tām brūnā cukura sīrupu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!