Foto: Shutterstock
Lai nevajadzētu kavēt laiku, gatavojot mīklu krēmšnitēm, liec lietā saldētu kārtaino mīklu. Savukārt krēmu daudz ātrāk un vienkāršāk varēsi pagatavot, izmantojot vaniļas pudiņa pulveri. Šīs grēcīgi gardās kūciņas pavisam noteikti būs tavā gaumē.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 paciņa saldētas kārtainās bezrauga mīklas pūdercukurs pārkaisīšanai4 glāzespiens250 gbezpiedevu krēmsiers vai maskarpone250 gcukurs pēc garšasvaniļas cukurs, ekstrakts vai esence170 gmilti5 olu dzeltenumi

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Atlaidinātas mīklas plāksnes liek uz plāts, viegli sadursta ar dakšu un cep gaiši brūnas aptuveni 8 minūtes. Tad izņem no krāsns un atdzesē.

3

Gatavo krēmu. Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Katliņā lej trīs glāzes piena, pievieno cukuru un karsē, ik pa laikam apmaisot.

4

Atlikušo pienu ar mikseri sakuļ ar olu dzeltenumiem, vaniļas cukuru un miltiem, līdz masa ir viendabīga, bez kunkuļiem.

5
6

Kad piens uzkarsis, tajā ātri iemaisa olu dzeltenumu masu un, maisot karsē uz nelielas liesmas, līdz pudiņš sabiezē, piesargoties, lai tas nepiedeg. Katliņu noņem no plīts un masu atdzesē.

7

Krēmsieru liek bļodā un sakuļ ar mikseri. Krēmsieram pa daļām pievieno un iekuļ sagatavoto un atdzesēto pudiņa masu.

8

Formē kūkas. Krēmu biezā kārtā ziež starp katrām divām izceptajām mīklas plāksnēm, ar nazi vai kūkas lāpstiņu nolīdzinot malas.

9

Kūkas var baudīt uzreiz vai arī likt ledusskapī uz pāris stundām vai visu nakti. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!