Ātrās mīklas ābolkūka
Foto: Shutterstock
4.4651 43
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g margarīns
margarīns
200 g
200 g biezpiens
biezpiens
3 gab.
3 gab. olas
olas
3 glāzes
3 glāzes milti
milti
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1 TK
1 TK soda
soda
Virsai:
 
āboli (vai bumbieri, rabarberi, plūmes, ogas u.c. augļi)
āboli (vai bumbieri, rabarberi, plūmes, ogas u.c. augļi)
 
cukurs
cukurs
 
skābs krējums
skābs krējums
 
kanēlis
kanēlis
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Ābolu kūka no 'Ātrās mīklas' ikdienas gardumam pie tējas, kafijas vai piena glāzes.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas sastāvdaļas sajauc bļodā un samīca. Mīklu noliek ledusskapī nedaudz atdzist, kamēr tiek galā ar āboliem.

    Tikmēr paņem ābolus, nomizo, sagriež daiviņās, pēc tam šķēlītēs.

    Izklāj pannu ar foliju un izkaisa nedaudz miltus.

    Liek veidnē mīklu. To vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu, lai biezums būtu vienāds. Liek virsū ābolus. Tos var kārtot rindiņās vai arī likt nevienmērīgi. Kā sirds vēlas.

    Pārkaisa cukuru. Uzklāj skābu krējumu. Pārkaisa ar kanēli.

    Liek cepeškrāsnī cepties līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī ~40 minūtes, lai tā cepšanās nav pārāk karsta un pārāk strauja, lai kūka nepiedeg.

    Iesūtīja: ora

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form