Foto: Shutterstock
Brokoļu siera zupa ir lielisks ēdiens! Tas ir garšīgi sierīgs, bagātīgi sātīgs un krēmīgs, un tajā ir daudz svaigu brokoļu (protams, sagriezti smalkos gabaliņos). Šo recepti noskatījām portālā "Cookingclassy", kur kāda receptes izmēģinātāja raksta: "Nav vārdu, lai aprakstītu, cik šī zupa bija garšīga! Pagatavoju tieši pēc receptes, un pēc tam, kad vīrs pieķērās tai klāt, nepalika ne pilīte."
25Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 ĒKsviests1 gab.sīpols1 gab.liela ķiploka daiviņa1 glāzepiens0.25 glāzemilti400 gvistas buljons0.5 glāzekrējums3 glāzesbrokoļu ziediņi280 gčedaras siers30 gparmezāna siers sāls melnie pipari

Sagatavošana

1

Katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno sīpolus un apcep. Maisa, līdz tie ir gandrīz mīksti, apmēram 4-5 minūtes.

2

Pievieno ķiplokus un miltus un karsē apmēram vienu minūti, nepārtraukti maisot.

3

Lēnām maisot, lej pienu un tad vistas buljonu (der arī dārzeņu buljons). Pēc tam masā iemaisa brokoļus.

4

Vāra, nepārtraukti maisot, līdz maisījums sāk sabiezēt. Pēc tam samazina uguni līdz minimumam un ļauj gatavoties. Atceries bieži maisīt virumu, līdz brokoļi ir mīksti. Tās būs aptuveni 6–8 minūtes.

5

Noņem no uguns. Masā iemaisa krējumu, pēc tam Čedaras un Parmezāna sieru. Maisa, līdz masa izkūst.

6
Pārber visu ar sāli un pipariem pēc garšas.

Ieteikums: No aptuveni divām brokoļu galviņām izmanto tikai ziedu daļu. Proti, nogriež lielāko daļu kātu un ziediņus sasmalcina ļoti mazos gabaliņos.

Garšas dažādībai vai izmantot arī kūpinātu papriku vai kajēnas piparus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!