Ātri pagatavojamā brokoļu siera zupa
Foto: Shutterstock
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6 ĒK
6 ĒK sviests
sviests
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. liela ķiploka daiviņa
liela ķiploka daiviņa
1 glāze
1 glāze piens
piens
1/4 glāze
1/4 glāze milti
milti
400 g
400 g vistas buljons
vistas buljons
1/2 glāze
1/2 glāze krējums
krējums
3 glāzes
3 glāzes brokoļu ziediņi
brokoļu ziediņi
280 g
280 g čedaras siers
čedaras siers
30 g
30 g parmezāna siers
parmezāna siers
 
sāls
sāls
 
melnie pipari
melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Brokoļu siera zupa ir lielisks ēdiens! Tas ir garšīgi sierīgs, bagātīgi sātīgs un krēmīgs, un tajā ir daudz svaigu brokoļu (protams, sagriezti smalkos gabaliņos). Šo recepti noskatījām portālā "Cookingclassy", kur kāda receptes izmēģinātāja raksta: "Nav vārdu, lai aprakstītu, cik šī zupa bija garšīga! Pagatavoju tieši pēc receptes, un pēc tam, kad vīrs pieķērās tai klāt, nepalika ne pilīte."

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno sīpolus un apcep. Maisa, līdz tie ir gandrīz mīksti, apmēram 4-5 minūtes.

    Pievieno ķiplokus un miltus un karsē apmēram vienu minūti, nepārtraukti maisot.

    Lēnām maisot, lej pienu un tad vistas buljonu (der arī dārzeņu buljons). Pēc tam masā iemaisa brokoļus.

    Vāra, nepārtraukti maisot, līdz maisījums sāk sabiezēt. Pēc tam samazina uguni līdz minimumam un ļauj gatavoties. Atceries bieži maisīt virumu, līdz brokoļi ir mīksti. Tās būs aptuveni 6–8 minūtes.

    Noņem no uguns. Masā iemaisa krējumu, pēc tam Čedaras un Parmezāna sieru. Maisa, līdz masa izkūst.

    Pārber visu ar sāli un pipariem pēc garšas.

    Ieteikums: No aptuveni divām brokoļu galviņām izmanto tikai ziedu daļu. Proti, nogriež lielāko daļu kātu un ziediņus sasmalcina ļoti mazos gabaliņos.

    Garšas dažādībai vai izmantot arī kūpinātu papriku vai kajēnas piparus.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form