Vai var būt kas labāks par lazanju? Jā, ātri pagatavojama lazanja, un šī ir tieši tāda!
60Minūtes
21Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

BOLOŅAS MĒRCEI:500 gliellopa maltā gaļa1 Spilvas konservētu tomātu iepakojums1 sasmalcināts sīpols1 sarīvēts burkāns1 sasmalcināta ķiploka daiviņa1 TKsaldās paprikas pulveris0.5 TKčili vai Kajēnas pipari pēc garšassāls, pipari, cukurs olīveļļa cepšanai BEŠAMEL MĒRCEI:0.5 lpiens50 gsviests2 ĒKkviešu milti1 olas dzeltenums1 šķipsnamuskatrieksts pēc garšassāls LAZANJAI: lazanjas plāksnes350 grīvēts Čedaras siers250 grīvēts cietais siers

Sagatavošana

1

Sagatavo Boloņas mērci. Pannā lej olīveļļu un cep sīpolus un burkānus.

2

Kad sīpoli caurspīdīgi, pievieno malto gaļu un ķiplokus un turpina cept, kamēr gaļa brūna. Pievieno tomātus gabaliņos, nedaudz ūdens, garšvielas un pasautē. Noregulē garšu ar sāli un pipariem.

3

Sagatavo bešamela mērci. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un izmaisa. Pakāpeniski, visu laiku maisot, pievieno pienu, līdz viss piens pievienots. Uz lēnas uguns karsējot, turpina maisīt, līdz mērce sabiezē.

4

Pievieno sāli, muskatriekstu un strauji iemaisa olas dzeltenumu.

5

Lazanjas formā (20 x 30 cm) ielej nedaudz Boloņas mērces, formu izklāj ar lazanjas plāksnītēm. Tad atkal liek Boloņas mērci, nedaudz Čedaras siera, bešamela mērci un plāksnītes. Tā kārto 3 vai 4 kārtas, līdz forma pilna.

6

Pēdējā kārtā liek tikai bešamela mērci un sieru.

7

Cep 30–40 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!