Ātri pagatavojamais zemeņu tiramisu glāzītēs
Foto: Shutterstock
3.6250 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Pavisam veikli pagatavojams deserts, kuram nebūs jāstāv ledusskapī, un jāgaida, kad to varēs baudīt. Sapildi sastāvdaļas skaistās, caurspīdīgās glāzēs, tā, lai zemenes un gardo krēmu var redzēt visā krāšņumā. Ideāls variants ballītei vai maltītei dārzā, katram pagatavojot individuālas porcijas.

Sagatavo četras glāzes, kurās tiks kārtots tiramisu deserts.

Glāžu pamatnē saber salauztus dāmu pirkstiņu cepumus. Uz vienu glāzi vajadzēs aptuveni divus dāmu pirkstiņus.

Zemenes nomazgā, noņem lapiņas un sagriež uz pusēm vai daiviņās, ja ogas ir lielas.

Pēc tam pagatavo krēmu. Mascarponi liek bļodā, pievieno nedaudz cukura pēc garšas, kā arī pusi no vaniļas pāksts graudiņiem, kurus iztīra ar naža palīdzību. Krēmu sakuļ ar mikseri stingru, tā lai visas sastāvdaļas būtu kārtīgi sajaukušās.

Tiramisu kārto glāzēs – pa virsu dāmu pirkstiņiem ber zemenes, tad mascarpones krēmu, tad vēl vienu kārtu ar dāmu pirkstiņiem. Pēc tam atkal zemenes un mascarpones krēmu.

Deserta virspusi rotā ar zemeņu gabaliņiem, dāmu pirkstiņiem un piparmētru lapiņām.

Ja dāmu pirkstiņus gribas mīkstākus, desertu uz pusstundu var atstāt ledusskapī. Bet tā kā zemenes ir sulīgas, cepumu kraukšķīgums piešķirs īpašu odziņu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form