Foto: Privātais arhīvs
Ja līdz svinēšanai atlicis vēl daudz darbiņu, ko izdarīt, piemēram, māju sakārtot un eglīti izrotāt, tomēr svētku garšu un smaržu vēlies sajust, pagatavo "ātros" pīrādziņus uz pannas. To pildījumam vari izmantot to, kas atrodams ledusskapī un ko sirds kāro, gardi būs arī ar kādu džemu vai āboliem un kanēli. Sāļo pīrādziņu recepti iesaka gardēde Ieva Meldere.
50Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgmilti11 gsausais raugs600 mlpiens40 gsviests60 mleļļa pēc garšassāls pēc garšascukurs500 gcīsiņi300 gsiers1 gab.sīpols loki pētersīļi1 ĒKmajonēze

Sagatavošana

1

Sajauc kopā mīklas sastāvdaļas.

2

Mīklu kārtīgi izmīci un liec atpūsties, līdz tā uzrūgst.

3

Mīklu sadali vienāda izmēra bumbiņās un veido pīrādziņus.

4

Pildījuma sastāvdaļas sasmalcini.

5

Sagatavoto masu pildi pīrāgos.

6

Pīrāgus cep no abām pusēm uz ietaukotas pannas, līdz tie iegūst zeltainu nokrāsu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!