
Brīdī, kad no dārziem un veikalu plauktiem uz virtuvēm sāk velties omulīgi apaļie ķirbji, katra pavāra svēts pienākums ir pagatavot vismaz vienu ķirbju ēdienu! Tādēļ pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi" iesaka rudenīgus siltos salātus ar ķirbi, kas noteikti jāpagatavo šoruden.
Sajauc 3 ēdamkarotes olīveļļas ar ķiploku, garšvielām, sāli.
Ar šo maisījumu no visām pusēm ieeļļo ķirbja šķēles.
Cep ķirbi sakarsētā cepeškrāsnī (180C), kamēr tas kļūst mīksts.
Kamēr ķirbis cepas, lielā bļodā sajauc salātu lapas ar šķēlītēs sagrieztiem gurķiem un papriku, atlikušajām 2 ēdamkarotēm olīveļļas un citronpipariem.
Uz šķīvja kārto salātlapu maisījumu, liek tam pa virsu silto ķirbi.
Rotā ar kazas siera bumbiņām un ķirbju sēklām.
Pasniedz siltus!
Lai labi garšo!