Ātri pagatavojami siltie salāti ar riekstu ķirbi
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g šķēlēs sagriezts riekstu ķirbijs
šķēlēs sagriezts riekstu ķirbijs
5 ĒK
5 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. izspiesta ķiploka daiviņa
izspiesta ķiploka daiviņa
1 TK
1 TK malts koriandrs
malts koriandrs
1 TK
1 TK rīvēts muskatrieksts
rīvēts muskatrieksts
pēc garšas
pēc garšas sāls, melnie pipari, citronpipari
sāls, melnie pipari, citronpipari
200 g
200 g lapu salātu maisījums
lapu salātu maisījums
4 gab.
4 gab. nelieli gurķi
nelieli gurķi
2 gab.
2 gab. saldā paprika
saldā paprika
100 g
100 g mīksts kazas siers
mīksts kazas siers
4 ĒK
4 ĒK ķirbju sēklas
ķirbju sēklas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Karstie salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Brīdī, kad no dārziem un veikalu plauktiem uz virtuvēm sāk velties omulīgi apaļie ķirbji, katra pavāra svēts pienākums ir pagatavot vismaz vienu ķirbju ēdienu! Tādēļ pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi" iesaka rudenīgus siltos salātus ar ķirbi, kas noteikti jāpagatavo šoruden.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc 3 ēdamkarotes olīveļļas ar ķiploku, garšvielām, sāli.

    Ar šo maisījumu no visām pusēm ieeļļo ķirbja šķēles.

    Cep ķirbi sakarsētā cepeškrāsnī (180C), kamēr tas kļūst mīksts.

    Kamēr ķirbis cepas, lielā bļodā sajauc salātu lapas ar šķēlītēs sagrieztiem gurķiem un papriku, atlikušajām 2 ēdamkarotēm olīveļļas un citronpipariem.

    Uz šķīvja kārto salātlapu maisījumu, liek tam pa virsu silto ķirbi.

    Rotā ar kazas siera bumbiņām un ķirbju sēklām.

    Pasniedz siltus!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.