Foto: Santas saldā virtuve

Ābolu laiks pašlaik rit pilnā sparā – spēj tik noēsties! No tiem var taisīt ne tikai debešķīgi gardas ābolu plātsmaizes, bet arī kārdinošus cepumiņus un citus ēdienus. Ātro ābolu cepumu recepti iesaka Santa no garšīgās recepšu lapas "Santas saldā virtuve".

35Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 gab.Āboli (vidēja lieluma, saldskābi)350 gKviešu milti2 gab.Olas100 gSviests (istabas temperatūrā)100 gCukurs1.5 TKCepamais pulveris0.5 TKKanēlis1 TKVaniļas cukurs šķipsnaSāls pēc garšasPūdercukurs

Sagatavošana

1

Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst gaiša, pufīga un palielinās apjomā.

2

Olu masai pieputo sviestu.

3

Atsevišķā bļodā samaisa miltus kopā ar cepamo pulveri, kanēli un šķipsnu sāls.

4

Ābolus nomizo, sagriež nelielos gabaliņus.

5

Olu-sviesta masai pievieno miltu maisījumu. Maisa līdz visas sastāvdaļas sajaukušās.

6

Mīklā iemaisa ābolus.

7

Ar saldējuma karoti (vai ar rokām, karoti) uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, veido bumbiņas.

Foto: Santas saldā virtuve
8

Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes vai līdz cepumi kļuvuši zeltaini brūni.

Foto: Santas saldā virtuve
9

Kad cepumi gatavi, izņem no cepeškrāsns, atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!