Ātrie biezpiena rausīši
Foto: Publicitātes foto
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
180 g
180 g cukurs
cukurs
100 g
100 g sviests
sviests
180 g
180 g biezpiens
biezpiens
2 gab.
2 gab. olas
olas
150 g
150 g kviešu milti (var jaukt arī dažādus miltus, vairākumā ņemot kviešu miltus)
kviešu milti (var jaukt arī dažādus miltus, vairākumā ņemot kviešu miltus)
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
2 saujas
2 saujas rozīnes
rozīnes
 
pūdercukurs pārkaisīšanai
pūdercukurs pārkaisīšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Biezpiena rauši ir Jāņu laika etnogrāfiskais saldais ēdiens, kas pieminēts par latvju dainās, tomēr mūsdienās tie nepelnīti aizmirsti. Steidzīgajiem mūsdienu līgotājiem ''Elvi'' piedāvā ātru un viegli pagatavojamu biezpiena rausīšu recepti – šī deserta pagatavošana neprasīs daudz laika, tomēr pats ēdiens noteikti iepriecinās Jāņu bērnus un ātri vien pazudīs kārajās mutēs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestu saputo ar cukuru.

    Biezpienu izberž caur sietu un pievieno sviesta un cukura maisījumam.

    Kārtīgi izmīcot, vienu pēc otras mīklai pievieno olas. Iesijā mīklā miltus un cepamo pulveri, visu labi samaisa.

    Beigās pievieno mīklai nomazgātas un nosusinātas rozīnes. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

    Mīklu pilda nelielās formiņās (aizpildot 2/3 formas) un cep 15 minūtes. No mīklas var gatavot arī vienu lielu rausi – tas jācep aptuveni 45 minūtes. Pēc cepšanas raušus pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form