Foto: Vida Press
Šie cepumi pieļauj teju neierobežotas improvizācijas iespējas - dzērvenes vari aizstāt ar sadrupinātu šokolādi, riekstiem vai citrona mizu un magoņu sēkliņām.
35Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gsviests530 gcukurs2 gab.olas650 gkviešu milti4 mlsāls7.5 ml"Dr.Oetker" cepamais pulveris2.5 mlsoda pēc garšaskanēlis100 gkaltētas dzervenes Laiks būt radošam

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko plāti ar nelielu daudzumu sviesta.

2

Bļodiņā sakuļ mīkstu sviestu ar cukuru, līdz masa ir gaisīga. Pievieno olas un iekuļ tās masā. Pievieno kanēli, dzērvenes un iemaisa masā.

3

Atsevišķi samaisa visas sausās sastāvdaļas, tad pievieno tās sviestam un kārtīgi iemīca.

4

No mīklas veido nelielas bumbiņas un izkārto tās uz plāts, atstatus vienu no otras.

5

Saplacina bumbiņas, izmantojot karoti vai cepamo lāpstiņu, un liek krāsnī uz 12-15 minūtēm. Tad atdzesē un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!