
Kaut gan tradicionāli makaronus "po flotski" - daudzu kopš bērnības iemīļotu ēdienu gatavo, izmantojot gaļas konservus, mūsdienās, diemžēl kvalitatīvi konservi ir retums, tādēļ mēdzu tos aizstāt ar malto gaļu. Un arī šādi ir ļoti garšīgi!
Vāra makaronus (var izmantot jebkādu pieliekamā plauktos atrodamo pastu), sekojot norādēm uz iepakojuma.
Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Burkānu sarīvē. Pētersīļus sakapā.
Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 2-3 minūtēm pievieno malto gaļu un, ik pa laikam apmaisot cep 5-7 minūtes, tad pievieno burkānu, ķiplokus, lauru lapu, sāli, piparus un turpina cept vēl 5 minūtes. Pievieno tomātu pastu, iemaisa un cep vēl pāris minūtes. Ja šķiet, ka masa ir pārāk sausa, pievieno kausiņu makaronu vārāmā ūdens un ļauj uzmest burbuli.
Nokāstus makaronus liek atpakaļ katliņā, pievieno pannas saturu, samaisa, liek bļodiņās un pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem.