Foto: Shutterstock
Gardi un mutē kūstoši siera pīrāgi - hačapuri, kurus piedāvājam pagatavot, izmantojot saldētu kārtaino mīklu.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.kārtainā bezrauga mīkla350 gsiers (Suluguni vai Mālpils)40 gsviests2 gab.ola saujasezama sēklas

Sagatavošana

1

Atkausē kārtaino mīklu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru.

2

Sarīvē sieru. Sarīvē vai sagriež mazos gabaliņos sviestu. Sieru, sviestu un vienu olu liek bļodiņā un sajauc.

3

Veido vēlamās formas pīrāgus, izgriežot vai izpiežot tos no mīklas, pilda ar pildījumu.

4

Liek pīrāgus uz plāts, pārziež ar sakultu olu, vietām sadursta ar dakšiņu, pārkaisa ar sezama sēklām un liek krāsnī uz 20-25 minūtēm, līdz tie ir zeltaini.

Pīrāgi lieliski garšo gan silti, gan auksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!