Makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem
Foto: Vida Press
1.3333 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pasta ar sieru, pasta ar Boloņas mērci, pasta ar tunci... Šovakar - pasta ar turku zirņiem un brokoļiem! Recepte tiem, kuri meklē jaunas garšas un nolēmuši kaut uz brīdi atteikties no gaļas.

Lielā pannā uzkarsē olīveļļu un liek tajā rozmarīna zariņus. Karsē 2-3 minūtes, līdz visas lapiņas kraukšķīgi apcepušās un "atdevušas" savu aromātu eļļai. Rozmarīnu neizmet - tas būs nepieciešams!

Karstajā pannā iespiež ķiploku, pievieno sakapātus anšovus, pieber kumīnu un turku zirņus. Uz vidējas uguns karsē 6-7 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz visi zirņi apcepušies.

Vārošā sālsūdenī ber makaronus, piemēram, glītās farfalle "bantītes", un vāra. Kad pasta vārījusies 8 minūtes, tajā pašā katliņā liek vārīties arī brokoļus. Vāra, līdz pasta ir "al dente", kopumā - ne ilgāk par 12 minūtēm.

Pastu un brokoļus nokāš, daļu sālsūdens pataupot mērcei.

Nosusinātos makaronus un brokoļus liek atpakaļ katlā, kurā tie vārījušies, pievieno 4 ēdamkarotes sālsūdens, ceptos turku zirņus, rīvētu Parmezāna sieru, garšvielas un kraukšķīgās rozmarīna lapiņas. Visu uzmanīgi samaisa un pasniedz.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form