Makaroni ar turku zirņiem un brokoļiem
Foto: Vida Press
3.1250 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
4
4 rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
4
4 anšovi, rupji sakapāti
anšovi, rupji sakapāti
1 TK
1 TK kumīna sēklas vai malts kumīns
kumīna sēklas vai malts kumīns
400 g
400 g konservēti turku zirņi (bez šķidruma un nosusināti)
konservēti turku zirņi (bez šķidruma un nosusināti)
200 g
200 g makaroni, piemēram, Farfalle
makaroni, piemēram, Farfalle
175 g
175 g brokoļi
brokoļi
30 g
30 g rīvēts Parmezāna siers
rīvēts Parmezāna siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pasta ar sieru, pasta ar Boloņas mērci, pasta ar tunci... Šovakar - pasta ar turku zirņiem un brokoļiem! Recepte tiem, kuri meklē jaunas garšas un nolēmuši kaut uz brīdi atteikties no gaļas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā pannā uzkarsē olīveļļu un liek tajā rozmarīna zariņus. Karsē 2-3 minūtes, līdz visas lapiņas kraukšķīgi apcepušās un "atdevušas" savu aromātu eļļai. Rozmarīnu neizmet - tas būs nepieciešams!

    Karstajā pannā iespiež ķiploku, pievieno sakapātus anšovus, pieber kumīnu un turku zirņus. Uz vidējas uguns karsē 6-7 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz visi zirņi apcepušies.

    Vārošā sālsūdenī ber makaronus, piemēram, glītās farfalle "bantītes", un vāra. Kad pasta vārījusies 8 minūtes, tajā pašā katliņā liek vārīties arī brokoļus. Vāra, līdz pasta ir "al dente", kopumā - ne ilgāk par 12 minūtēm.

    Pastu un brokoļus nokāš, daļu sālsūdens pataupot mērcei.

    Nosusinātos makaronus un brokoļus liek atpakaļ katlā, kurā tie vārījušies, pievieno 4 ēdamkarotes sālsūdens, ceptos turku zirņus, rīvētu Parmezāna sieru, garšvielas un kraukšķīgās rozmarīna lapiņas. Visu uzmanīgi samaisa un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form