Makaronu un tomātu salāti
Foto: Shutterstock
3.5000 4
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sātīgi makaroni, svaigi tomāti un mazliet čili un ķiploki asumam – tas viss salātos, ko baudīt pusdienās vai vakariņās, kad gribas ko vienkāršu. Salātiem izmantot to pastas veidu, kas vislabāk tīk – garos spageti, fusilli vai kādus citus.

Katliņā uzvāra ūdeni un pievieno sāli. Saber šķidrumā makaronus un novāra pēc norādēm uz iepakojuma.

Kamēr makaroni vārās, gatavo svaigo tomātu "mērci" – sakapā pētersīļus, ķiploku un svaigo čili piparu (tam izņem sēkliņas). Sakapātās sastāvdaļas ieber bļodā un pievieno tiem gabaliņos sagrieztus tomātus, pārlej ar eļļu un sastāvdaļas apmaisa.

Kad makaroni gatavi, tos nokāš, noskalo zem vēsa ūdens strūklas un notecina. Makaronus pievieno salātu bļodā tomātiem. Visu apmaisa un pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Pasniedz šķīvjos, dekorējot ar pētersīļa lapiņām un kādu saulē kaltēta tomāta gabaliņu.

Labu apetīti!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form