Ātrie mazsālītie diļļu gurķīši
Foto: Uldis Grīnbergs
3.7500 4
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
gurķi
gurķi
 
sāls
sāls
 
dilles
dilles
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • "Mazsālītiem gurķīšiem ir simtiem recepšu, bet mēs ģimenē tos gatavojam tikai šādi. Jūs nekad neviens ciemiņš nepārsteigs nesagatavotus, jo gurķīši praktiski ir gatavi 30–60 minūšu laikā. Zinu, ka var likt daudz ko citu klāt, bet es gribu izbaudīt gurķu ne upeņu lapu vai garšvielu garšu. Mājas ballīšu laikā "aiziet" trīs, četri šādi trauciņi. Sevišķi tos iecienījušas mazās roķeles – paķer pa gurķītim katrā rokā un aizjož kraukšķināt," elementāru mazsālīto gurķu recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomazgā nelielus gurķīšus, sagriež gareniski četrās daļās, liek aizvākojamā traukā, pārber ar sāli (jāpiešaujas, cik sāļi gurķi katram patīk).

    Pieberu bagātīgi klāt sīki sakapātas svaigas vai saldētās dilles. Uldis teic, ka viņam labāk patīk saldētās, jo šķiet, ka tām ir izteiktāka garša. Traukam liek vāku virsū un nedaudz sakrata.

    Ja vajag gurķus iemazsālīt pavisam ātri, tos ledusskapī neliek. Ja šķēles paredzētas rītdienai, liek trauku ledusskapī.

    Ik pa laikam trauku vajag viegli sakratīt, lai sālījums ir viendabīgs.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form