
Ģeniāli vienkāršs un ātrs veids, kā izmantot no iepriekšējās dienas maltītes pāri palikušos rīsus. Zeltainie plācenīši garšos lieliski gan kā uzkoda – ar jogurta mērcīti, gan kā sātīga un kraukšķīga piedeva pie dārzeņu krēmzupas.
Rīsiem pievieno rīvētu sieru, miltus, olu, sāli, timiānu un caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku. Mīca, līdz iegūta valkana, veidojama masa. Veido plācenīšus.
Pannā uzkarsē eļļu, cep plācenīšus pāris minūtes no katras puses, līdz tie ir zeltaini.
Tad plācenīšus liek uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.
Pasniedz kā kraukšķīgu uzkodu ar jogurta-ķiploku mērci (recepti meklē šeit), vai kā sātīgu piedevu pie dārzeņu biezzupas.
Comment Form
